2011-01-05 09:56:45• hírek • Szatmar.ro

Gyenesnek technikai gondjai akadtak

Az argentínai San Miguel de Tucaman és San Salvador de Jujuy közötti 521 kilométeres szakasz volt az idei Dakar egyelőre utolsó ralis része, szerdától már a sivatagban száguldanak tovább a még állva maradt versenyzők.

Gyenes Mani rajongói oldal a Facebook-onA harmadik szakasz sajnos nem volt túl szerencsés Gyenes Emánuel számára, akinek 15 kilométer megtétele után lerázódott a navigációs rendszere. Amíg azt rögzítette, fontos perceket veszített, aminek következtében csak a 46. helyen ért be a táborba. Ezzel összetettben a 19. helyről visszaesett a 32. pozícióba. „Sok időt vesztettem, amíg rögzítettem a navigációs rendszert. Lemaradva nem tudtam mit tenni, a nagy por miatt nem tudtam már előzni", nyilatkozta a szatmári sportoló csapata, a Vectra Racing Team honlapjának. Egyébként a motorok szerelése nem okoz gondot a fiatal versenyzőnek: sok esetben maga javítja őket, az Autonet Import kft-nél a motoros részleg termékfelelőseként dolgozó Mani az alkatrészeket is kitűnően ismeri.

Gyenes csapattársa, Marcel Butuza szintén nehéz napot zárt: miután az előző szakasz végén megbüntették, így kedden a mezőny végéről indulhatott, ezért neki is meg kellett küzdenie a hatalmas porral. Nem csoda tehát, hogy csak a 107. helyen ért be.


Egy szűk szurdokon is áthaladt a mezőny fotó: dakar.com
Egy szűk szurdokon is áthaladt a mezőny fotó: dakar.com


Gondot okozott az itiner, azaz a navigációs rendszer az első két szakaszt megnyerő Cyrill Despres-nek is, ám teljesen más értelemben: a francia ugyanis eltévedt, lehetővé téve ezzel Marc Comának, hogy megszerezze első idei szakaszgyőzelmét a gall valamint a portugál Paulo Goncalves előtt. Összetettben Despres előnye 14 másodpercre olvadt Coma előtt, majd Ruben Faria jön majd 10 perces hátránnyal.

Az autósoknál egyre inkább úgy tűnik, hogy egy igen neves trió kezdi kisajátítani az élmezőnyt: eddig valamennyi szakasz végén a Carlos Sainz, Nasszer al-Attijah és Stephan Peterhansel alkotta hármas állhatott fel a képzeletbeli dobogóra, igaz más-más sorrendben. Ezúttal al-Attijah nyert, fél perccel megelőzve Sainzot és egy perccel Peterhanselt. Összetettben Sainz 3,35 perccel vezet a katari és 4,19 perccel a francia riválisa előtt.

A kvadosoknál ezúttal Tomas Maffei, Sebastian Halpren és Alejandro Patronelli volt a sorrend, aminek köszönhetően Halpren az élre is állt Patronelli és Maffei előtt. A kamionoknál ezúttal Vladimir Csagin volt a leggyorsabb, megelőzve Firdaus Kabirovot és Ales Lopraist, ez a sorrend pedig az összetett verseny jelenlegi állását is tükrözi.

Sainz a szurdokot támadja fotó: dakar.com
Sainz a szurdokot támadja fotó: dakar.com




Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: