2009-08-05 15:53:34• hírek • Szatmar.ro

Macedóniában is dobogón a szatmáriak

Mindhárom éremből begyűjtöttek egyet-egyet a szatmáriak a Balkán-bajnokságon.

Macedóniában rendezték az enduro Balkán-bajnokság negyedik, utolsó előtti futamát, melyen három szatmári versenyző is részt vett, nem akármilyen eredményt elérve: mindhárman dobogóra állhattak.

Közülük legjobban ezúttal is Gyenes Emánuel szerepelt, aki a legmagasabb kategóriában (E3) az élen végzett. Ennek ellenére összetettben nem tudott előre lépni a harmadik helyről. Szilveszter Márton az E2 kategóriában a második lett, összetettben azonban továbbra is magabiztosan vezet az utolsó, bulgáriai futam előtt, amelyet szeptember 27-én rendeznek meg.

A junior kategóriában induló Szereday Dominik a harmadik helyen végzett Macedóniában, összetettben pedig őrzi ezüstérmes pozícióját. „Az élen állónak nagy az előnye a pontversenyben, ezért az a célom, hogy megtartsam jelenlegi pozíciómat", nyilatkozta a fiatalember, aki az idén érettségizett a Johann Ettinger német nyelvű középiskolában.

Szereday 14 évesen szerette meg a motorozást, amikor részt vett egy olyan kiránduláson, amelyen Gyenes Mani és Szilveszter Márton is részt vett. Első versenyén 2006-ban indult el egy édesapja által vásárolt járgánnyal, egy évvel később pedig megnyerte az amatőr enduro bajnokságot egy 250 köbcentis, 2 ütemű géppel.

Tavaly állt át a profik közé, ahol újoncként rögtön ötödik lett enduróban és második enduro-crosson. Idén egy 300 köbcentis, két ütemű KTM-el versenyezve magabiztosan vezet enduróban és egy fordulóval a vége előtt már nem veszítheti el a bajnoki címét.

Hogy jövőre mi lesz, az egyelőre talány. Természetesen szeretné folytatni a motorozást, ám a felsőfokú tanulmányait Bécsben kezdi el, így még kérdéses, lesz-e kellő ideje és alkalma a nyeregbe ülni.



Szereday Macedóniában is remekelt


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: