2012-01-14 09:08:37• hírek • Kocsis Zoltán

Gyenes továbbra is 17., spanyol dobogó a motorosoknál

A Dakar rali 12. szakasza egyben a második volt Peruban. Akik számára nem volt világos, az megtudhatta: bizony itt is van homok és sivatag. Stephane Peterhansel például húsz percig ásta ki autóját belőle.

Gyenes Emánuelt azon úgy tűnik, idén semmi sem hátráltatja! Az Autonet alkalmazásában álló szatmári motoros pénteken is mente saját idejét: 22.-ként teljesítette az Arequipa és Nasca közötti távot, az összesített táblázaton pedig a 17. pozíciót foglalja el. Csapattársa, Marcel Butuza szintén a tőle megszokott ütemben halad: pénteken 46., összesítettben pedig 44.

A motorosoknál amúgy spanyol nap volt a pénteki: a dobogóra csak hispán versenyző állhatott fel. Az élen Marc Coma végzett Joan Barreda és Jordi Viladoms előtt, míg az éllovas Cyril Despres csak hetedikként ért be, négy perces hátránnyal riválisa mögött. Ennek következtében két szakasszal a vége előtt Coma ismét élre állt, másfél perccel megelőzve Despres-t. És több, mint egy órával Helder Rodriguezt.

Az autósoknál nem ígér hasonló izgalmakat a hajrá. Noha Peterhansel elakadt a homokban és majd fél órával Robby Gordon után ért Nascába, összesítettben húsz perc az előnye Nani Roma és egy óra Gilles de Villiers előtt. Pénteken Lenyid Novickij volt a második és de Villiers a harmadik.

Az egyedüli, versenyben maradt magyar egység, a Szalay Balázs - Bunkóczi László páros 32. helyen ért a táborba pénteken, összesítettben pedig a 20. helyen állnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: