2011-03-28 16:28:06• hírek • Szatmar.ro

Gyenes ott lehet a Dubaj-ralin

Két hónappal ezelőtt még csak remélni tudta, mostanra azonban biztossá vált: Gyenes Emánuel ott lehet a motoros tereprali-világbajnokság első futamán Dubajban.

A szatmári versenyző, az idei Dakarról hazaérkezvén elmondta, fejlődésének záloga az lehetne, ha rendre ott tudna lenni a tereprali-világbajnok futamain. Akkor Gyenes a szerkesztőségünkben tett látogatás során 60%-nyi esélyt látott arra, hogy klubja, a Vectra Racing Team elő tudja keríteni a megfelelő összeget arra, hogy nevezni tudjon a szezonnyitó arábiai versenyre. Nos, a brassói menedzsment ezek szerint jól tevékenykedett, így Gyenes szombaton rajthoz állhat az Egyesült Arab Emírségekben megrendezésre kerülő futamon.

„Még nem tudom milyen lesz a mezőny összetétele, de mindenképpen jól szeretnék szerepelni", mondta az indulás előtt Gyenes. Aki ugyanazzal a 690 köbcentis motorral áll rajthoz, amellyel az év első heteiben a Dakart teljesített. Ezzel kapcsolatban Mani azt is elárulta, hogy számára sem egyértelmű, melyik kategóriába kap besorolást. „Valószínűleg a szuperprodukcióban indulok, amely lehetővé teszi a motor felturbózását és annak esetleges cseréjét is", mondta.

Nem Gyenes lesz mellesleg az egyedüli „vectrás" a mezőnyben, a hat napos viadalon ugyanis Marcel Butuza és Alex Garbacea is a brassói csapat színeit képviseli.

A rali-világbajnokság hat futamból állt, a dubaji viadal után Tunéziában, Marokkóban, Egyiptomban, Szardínia szigetén és Brazíliában kerül sor a következő etapokra. Gyenes korábban elmondta, hogy a brazil futamra szinte biztosan nem tud eljutni, de reményét fejezte ki, hogy a Magreb országokban valamint a Földközi-tengeri szigeten ott tud majd lenni a képzeletbeli rajtrácson.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: