2007-12-28 19:20:24• hírek • Szatmar.ro

Gyenes számára az első 40 közé jutás a cél

 A szatmári Gyenes Emánuel ismét rajthoz áll a január 5-én kezdődő Dakar Rali versenyen.

 A 30. Dakar Rali január 5-én indul a Portugál fővárosból, Lisszabonból, az utolsó szakaszát pedig január 20-án rendezik meg.

Gyenes „Mani” Emánuel, a szatmárnémeti tehetséges motoros immár másodjára vág neki a sivatagi száguldásnak a MOL Dakar Team tagjaként. A fiatal motorozót a tavaly elért eredményei az ország legjobbjává léptették elő, hiszen összetettben övé lett a közel 250 versenyző közül a 46. helyezés, kezdők között ő bizonyult a kilencedik legjobbnak.

Mani idén egy KTM 450 köbcentis motorral vág neki a 15 napos versenynek, amely 1500 km-rel hosszabb távú lesz, mint a tavalyi útvonal, így 9273 kilométert kell a motorosoknak megtenniük. Merker Róbert szerelő lesz majd Mani segítségére a verseny ideje alatt.

-Mindenképpen nehezebb lesz az idei verseny a tavalyihoz képest, de megpróbálom a maximumot kihozni magamból, és bejutni a 40 legjobb közé, nekem most ez a célom. Nem egyszerű egy ilyen versenyen helytállni, hiszen a ránk váró 15 nap csupán a motorozásról szól, embertpróbáló helyzeteket produkálva. A motoromat magam választottam ki, azt remélve, hogy egy könnyebb motorral egyszerűbb a sivatagban haladni, illetve ha elesek, nem kell egy nagyon nehéz járművel megküzdenem mire újra elindulhatok.- magyarázta Gyenes Emánuel.

Az idei Dakar Ralin még három brassói motoros is versenyzik, Marcel Butuza, Romeo Duicu és Alex Gârbacea a Vectra Dakar Team tagjaként.

 


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: