2012-01-10 09:22:58• hírek • Kocsis Zoltán

Gyenes már az első húszban, kizárták az egyik magyar egységet

Egy kis (gyenge) szóviccel élve elmondhatjuk, hogy Coma - Roma napot tartottak hétfőn a Dakar rali nyolcadik szakaszán: a két katalán versenyző maga mögé utasította a teljes mezőnyt az idei verseny leghosszabb szakaszán.

A Copiapo és Antofagasta közötti 477 kilométernek nem vághatott neki a Sebestyén Sándor, Bognár József páros. A szombati napon, a Copiapo - Copiapo hurokszakaszon ugyanis a megengedettnél több mérési pontot hagytak ki. Az idei küzdelem legnehezebb napján először az hírlett, hogy csak egy mérési pontot szalasztottak el, de hétfő reggel, fél órával a rajt előtt közölték velük a szervezők: ennyi volt, idén nincs tovább számukra.

Nem a legoptimálisabb pozícióból indult a Szalay Balázs, Bunkóczi László páros sem, mivel a 89. helyről rajtolhattak. Ehhez képest a fantasztikus 21. helyen értek célba, az összetettben pedig a 35. pozíciót foglalják el. A kamionosoknál a Darázsi Zsolt, Vörös Ferenc, Hoffman Péter hármas a 27. helyen ért be a táborba, összetettben pedig pontosan tíz pozícióval hátrébb állnak.

Gyenes Emánuel tovább tartja saját tempóját a motorosok között: a 21. helyen ért Antofagastába, összesített tabellán pedig a 19. helyen tanyázik. Az Autonet által támogatott sportoló ezzel továbbra is versenyben van saját céljaiért: az első 15-ben szeretne végezni. Vectra Racing Team-beli csapattársa, Marcel Butuza 54. volt hétfőn, összesítettben pedig 49. pozíciót birtokolja.

Ami az élmezőnyt illeti, az eddig vezetőknek nem ment valami jól a hétfői szakasz. A legrosszabbul Cyrill Despres járt, aki csak a hetedik helyen ért be, így a győzni tudó Marc Coma az összesített tabellán is megelőzte. A katalán mögött a norvég Pal Anders Ullevalseter és a spanyol Ruben Faria volt a leggyorsabb a nyolcadik napon, az összesített táblázaton pedig a portugál Helder Rodriguez a harmadik Coma és Despres mögött.

Az autósoknál Stephane Peterhansel hiába végzett a negyedeik helyen Nani Roma, Robby Gordon és Krzysztof Holowycz mögött, de az összesített táblázaton továbbra is vezet amerikai és lengyel vetélytársa előtt. Előnye Gordonnal és Holowycz-cel szemben szemben kicsivel több, mint hét és fél perc.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: