2011-01-06 09:25:06• hírek • Szatmar.ro

Sainz nyert, de nem örült neki

A 32. Dakar-rali résztvevői a szerdai negyedik szakasz során elhagyták Argentínát és megérkeztek Chilében. Tették ezt nem feltétlenül a legkényelmesebb körülmények közepette: Paso de Jama határátkelő 4800 méteres tengerszint fölötti magasságával nem a világ legoxigéndúsabb hivatalos ellenőrzési pontja. A szervezők azonban siettek segíteni a magassági gondokkal küszködő versenyzőknek: 30 autónyi oxigénpalack szegélyezte az útvonalat.

Sikeresen átkelt az Andokon a mezőny két romániai versenyzője, Gyenes Emánuel és Marcel Butuza is. A brassói Vectra Racing Team színeiben szereplő két pilóta közül ezúttal is az Autonet Import által 2008 óta támogatott szatmári legény volt a gyorsabb, aki 28.-ként ért be a Calama melletti táborba, míg csapattársa 83.-ként térhetett pihenőre. Érdekes, hogy mindketten a szerdai helyezésükkel azonos pozíciót foglalják el az összetett tabellán is.

A motorosok élmezőnyében nem történt semmi különös meglepetés, akárcsak egy nappal korábban, ezúttal is Marc Coma volt a leggyorsabb, tizenhat másodperccel megelőzve Cyril Despres-t és két perccel Francisco Lopez Contardót. A bomba azonban ezután robbant: a verseny honlapja szerint ugyanis Despres tíz perces büntetést kapott, amivel egyrészt ő maga a kilencedik, honfitársa, Olivier Pain pedig harmadik lett. Ennél lényegesen fontosabb, hogy összetettben ezzel tíz perc lett a hátránya a vezető Comával szemben, míg Lopez Contardo újabb tíz perces hátrányból követi őket.


Hogy legyen némi elképzelésünk a por fogalmáról... fotó: dakar.com
Hogy legyen némi elképzelésünk a por fogalmáról... fotó: dakar.com


Nem fogják kitalálni, az autósoknál kik voltak a leggyorsabbak! Carlos Sainz „természetesen" immár harmadik szakaszgyőzelmét is besöpörte, megelőzve Nasszer al-Attijahot és Stephan Peterhanselt (akit egy defekt és egy betörött szélvédő is hátráltatott). Összetettben a spanyol 4,24 perccel vezet a katari, 5,40 perccel a pedig a francia előtt, míg Gilles de Villiers negyed órás hátránnyal követi őket.

Szinte megfagyott a kvadosok és a kamionok dobogósainak a névsora is: míg utóbbiaknál a Csagin, Kabirov, Loprais befutó megegyezik az előző napival, addig előbbieknél Maffei mögött Patronelli megelőzte Halprent, így a három argentin lassan különversenyt vív egymással.

Ami a csütörtöki, Calama - Iquique közötti szakaszt illeti, a helyzetet Sainz jellemezte a legplasztikusabban. A spanyol, amikor szerdán beért a táborba, azzal kezdte mondókáját, hogy reméli nem ők voltak a leggyorsabbak, nem nekik kell másnap az élről indulni és „nem kell utat keresnünk az Atacama-sivatagban".

Bienvenidos, amigos, Chilében!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: