2014-07-16 15:54:32• hírek • Szatmár.ro

Gyenes Mani elindult a Red Bullon, szurkoljunk neki

Gyenes végül elindult a világ legnehezebb hard-enduró versenyén és reméli, hogy a motorja is bírni fogja.

Egy ideig kérdés volt, hogy a szatmári terepmotoros elindul-e a világ legnehezebb hard-enduró versenyén, a Red Bull Romaniacson - azon a versenyen, amelynek előző tíz kiadásán a világon egyedülálló módon mindeniken elindult és végig is ment. Gyenes motorja nem volt a legjobb állapotban a hétvégén megtartott predeali enduro-futamot követően, pénzügyileg is úgy tűnt, inkább a Dakarra teszi félre a Red Bullos 3 ezer eurós benevezési díjat.

Ám a motort sikerült nagyjából helyrepofozni, az Autonet támogatásával pedig be is iratkozott a Romaniacsra. Igaz, most nem az elit-kategóriában, a Gold Single-ben indult, hanem a kicsit rövidebb, kicsit könnyebb terepen motorozók Silver Single kategóriában.

Attól azért senki se tartson, hogy ez a terep túl könnyű lesz. Nagyszebenben kedd délután tartották a bevezető-futamot (prológot), a mezőny pedig szerda reggel rajtolt el, hogy a Kárpátokon keresztül Petrozsényig motorozzanak árkon-bokron és patakmedreken át, majd vissza Nagyszebenbe. A prológon egyébként a 172-es rajtszámmal induló Gyenes a harmadik helyen végzett.

Az idei Red Bull Romaniacson több mint 30 ország 350 motorosa vesz részt több kategóriában. Mani a Silver Single kategóriában további 71 motorossal vágott neki a több szakaszra bontott útnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: