2013-10-18 12:30:42• hírek • Szatmár.ro

Gyenes hatszoros bajnok enduróban és endurókrosszban

A szatmári terepmotoros bár kitűnően teljesített az idei versenyeken, valószínű, hogy nem indul a Dakaron.

Gyenes Emanuelnek már el sem kell utaznia az endurókrossz bajnokság utolsó, barcarozsnyói szakaszára, hiszen a pontállás szerint így is megnyerte a sorozatot. A szatmári terepmotoros endúróban is bajnok, így mindkét szakágban már 6-6 bajnoki címmel rendelkezik.

Mani már a két ötszörös bajnoki címével is kiérdemelte tavaly a sportmesteri címet, ám úgy tűnik, ennek átadására még várni kell. Ugyanis bár a klub leadta a kérvényt és az eddigi teljesítményről szóló dokumentációt is, egyelőre nincs előrelépés az ügyben. Hátha most, a két hatszoros bajnoksággal újra foglalkozni kezdenek Gyenes Emanuel eddigi teljesítményével...

A motoros a bajnokság mellett idén több nemzetközi szintű, nehéznek tartott megmérettetésen is ott volt. Júniusban a világ legjobb terepmotorosai között versenyzett a Buzau környékén megtartott világbajnoki futamon, ahol a 13. helyen végzett.

A Red Bull Romaniacs versenyen Mani az Expert Single kategóriában állt rajthoz és végzett a második helyen. Gyenes ennek a versenynek a rekordere, hiszen eddig minden évben részt vett a hard-enduró versenyen, és minden alkalommal végigment az embertpróbáló futamon.

Mani októberben a Szardínia szigetén megrendezett Six Days versenyen is ott volt a román válogatott tagjaként - a csapat pedig a 18. helyen fejezte be a viadalt.

De mi lesz a Dakarral?

- Sajnos a gazdasági válság a brassói Vectra Racing klub anyagi helyzetére is kihatással volt, ezért az idén nem tudtunk elindulni a tereprali világbajnokság egyetlen futamán sem, és az sem valószínű, hogy részt veszek majd a januári Dakar-ralin. Ha a Vectra főnöke, Butuza indul, akkor én is megyek, de nem úgy tűnik, hogy ez megvalósul. A dél-amerikai részvételhez mintegy 50 ezer euró kellene, ami sok pénz, és nem valószínű, hogy összejön - mondja a motoros.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: