2010-03-15 18:31:48• hírek • Szatmar.ro

Gyenes győzelemmel kezdett

A szatmári menő megnyerte az endurocross ob. első futamát.

Remekül kezdte az idei szezont Gyenes Emánuel, a szatmári motoros ugyanis megnyerte az endurocross országos bajnokság első futamát Zernyesten.

A Brassó megyei település környékén megrendezett verseny igen extrém körülmények között zajlott, jó ideig az sem volt biztos, hogy egyáltalán rajthoz állhatnak a versenyzők. „Az utolsó pillanatig kérdéses volt a futam megrendezése, mert jókora hó esett az elmúlt héten azon a környéken. Végül aztán pénteken délelőtt dőlt el, hogy mégis lesz verseny. A körülmények azonban nem sokat javultak, a pályán volt minden, sár, hó és jég is, és az ezzel járó hideg. A versenyen már a rajt után elmentem a többiektől, és utána csak tartanom kellett az előnyömet", meséli élményeit Gyenes.

A brassói Vectra Racig Team kötelékébe tartozó Gyenes mellesleg már háromszoros bajnoknak mondhatja magát, így győzelme nem számított meglepetésnek. A negyedik elsőségére hajtó klasszis ugyanakkor idén elindul az enduro-bajnokságon is.

Mindez azonban csak edzés a nemzetközi megmérettetések előtt, Gyenes ugyanis részt akar venni a tereprali-világbajnokságon. A vb. hat futamot számlál, anyagi okok miatt viszont a Vectra Racing Team versenyzői (Gyenes mellett Marcel Butuza, Alex Garbacea és Romeo Duicu) várhatóan csak az egyiptomi, a tunéziai és a marokkói futamokon vesznek majd részt.

Gyenes idei végső célja viszont már a jövő évet is érinti, Mani ugyanis ismét ott akar lenni a Dakaron, amelyre vélhetően ezúttal is Dél-Amerikában, pontosabban Argentínában és Chilében kerül sor.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: