2012-06-18 14:10:47• hírek • Szatmar.ro

Gyenes és Nagy is abszolválták a Red Bull Romaniacset

Véget ért a világ legnehezebb motoros hard enduro versenye, a Red Bull Romaniacs pedig ezúttal sem jelentett leküzdhetetlen akadályt a szatmári motorosoknak, Gyenes Emánuelnek és Nagy Krisztiánnak. A viadalt Graham Jarvis nyerte, aki ezzel rekordot állított be.

A kilencedik alkalommal megszervezett megmérettetés történelmében Gyenes az egyedüli, aki az összes eddigi viadalon rajthoz állt és ráadásul végig is tudott menni. A Dakaron már állandó résztvevőnek számító Mani a 23 versenyzőt számoló mezőnyben a 17. helyen ért célba a prológot és négy szakaszt magába foglaló emberpróbáló Red Bull Romaniacsen.

A szatmári sportoló a Pro, azaz a legerősebb kategóriában mérte fel tudását, ahol Graham Jarvis bizonyult a legjobbnak. A brit 2008 és 2011 után már harmadszor végzett az élen és beállította Cyrill Després rekordját: a francia szintén háromszor nyerte meg eddig a versenyt.

Szintén teljesítette a távot Nagy Krisztián. Ő Dani Otil társaságában az Expert Team kategóriában győzte le a Nagyszeben környéki Kárpátok bérceit. Ők az ötödik helyen zárták a versenyt nyolc csapat közül.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: