2011-07-21 16:50:36• hírek • Szatmar.ro

Gyenes elégedetlen

Nagy Krisztián
Nagy Krisztián

Véget ért a világ legnehezebbnek titulált hard-enduro motorversenye, a nyolcadik Red Bull Romaniacs-en Gyenes Emánuel tovább bővítette saját rekordját: ő az egyedüli, aki valamennyi kiíráson végig tudott menni. Sokkal több öröme azonban az idén nem akadt, hisz nem tudta teljesíteni saját célkitűzését, szemben Nagy Krisztiánnal.

A Dakart is többször megjárt Gyenes a tavaly a kilencedik helyen zárta a viadalt és az idén azzal a céllal vágott neki, hogy ezen a helyezésen javítani szeretne. Az már az első napok problémái után kiderült, hogy erre igen kicsi az esély, és ez a végén be is igazolódott. Mani hiába végzett az utolsó napon a hetedik helyen, összesítettben csak a 11. pozíciót tudta megcsípni a legjobbaknak fenntartott Profi kategóriában, amivel a második legjobb romániai versenyzőnek bizonyult a 10. helyen végzett Kovács Ervin Zsolt mögött.

„Jobb eredményt vártam magamtól, de sajnos most nem sikerült. Ebben a kategóriában volt a legnehezebb és a leghosszabb is a napi terep, olyan emelkedők voltak, hogy szinte lehetetlenség volt felmenni rajta. Amúgy az idei útvonal nem volt nehezebb mint a tavalyi, sőt, az előző több gondot okozott, ugyanis esett az eső. Mindent egybevetve én élveztem a versenyt, fő, hogy a motor és én sem sérültem meg, de azért a végére elfáradtam" értékelt Gyenes.

A profik versenyét mellesleg az angol Graham Jarvis nyerte az új-zélandi Chris Birch és a német Andreas Lettenbichler előtt.



Gyenes a 11. helyen zárta az idei Red Bull Romaniacs-et


Gyenes a második napon mintegy negyedórát vesztett el, mivel egy cseh motorossal megállt segíteni a dél-afrikai Curtisnek kiszedni a járgányt egy kisebb szakadékból. „Végül is az az időveszteség nem sokat osztott-szorzott, ilyenkor meg kell állnia az embernek, mert soha nem lehet tudni, hogy mikor kerül hasonló helyzetbe, és ilyenkor jól esik és jól is jön a segítség" - magyarázta meg Gyenes.

Jóval elégedettebb volt viszont a verseny után Nagy Krisztián, aki Dani Otillal az oldalán a Hobby Team kategóriában megnyerte az utolsó napot, ezzel pedig összesítettben felállhatott a dobogó harmadik fokára. „A verseny közben nem törődtem az időnkkel és nem is figyeltem rá, a végén azonban bosszantott, hogy az összetettben csak három perccel maradtunk el a második helyezett duótól. Az idei verseny számomra talán könnyebb volt mint az előző, tavaly ugyanis a eső megnehezítette a dolgunkat. Most csak a prológon zuhogott egy ideig, de akkor is nagyon jól sikerült gumit választanunk, akárcsak a többi esőmentes napon", mondta Nagy.

Ezzel azonban még messze nem ért véget motoros szezon, olyannyira, hogy a hétvégén Bodzafordulón rajtol a Romanian Extreme Adventure. Az 1200 kilométer hosszúságú hat napos versenyen Nagy Krisztián szinte biztosan indul, míg Gyenes Emánuel még nem döntötte el, hogy rajthoz áll-e.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: