2014-07-17 17:53:06• hírek • Szatmár.ro

Gyenes az ötödik hely környékén a Red Bullon

Az első napon komoly gondot okozott a motor, csak a második nap végére jöttek rá, mi lehet a baj.

A világ egyik legnehezebb hard-enduró motorversenye kedden a prológgal vette kezdetét: Nagyszebenben egy 3 kilométeres akadálypályán mentek végig a motorosok, amelyet 130 tonna fa és 120 tonna szikla felhasználásával alakítottak ki az extrém helyzetek megteremtésétől sem visszariadó szervezők.

Szerdán aztán elindult a mezőny, Gyenes a Silver Single kategóriában további 71 motorossal rajtolt el és vágott neki a hegyen-völgyön át vezető útnak. Az első nap sok bosszúságot hozott a szatmári motorosnak: az amúgy is vacakoló Husaberg motorján új gumiabroncs volt, ami nem felelt meg teljesen a verseny-körülményeknek. A predeali enduró-bajnoki futamon meghibásodott jármű motorja pedig folyamatosan melegedett, emiatt Gyenesnek többször is vissza kellett vennie a tempóból.

A motort megjavítani azonban csak a második versenynapon tudták, ám Gyenes így is összetettben nagyjából az ötödik helyen áll. Azért csak nagyjából, mert az elmúlt évek szokásától eltérően idén nem frissítik rendszeresen a verseny honlapját. Manit telefonon sikerült elérnünk, akitől megtudtuk: az első napon a hetedik helyen végzett, csütörtökön viszont sikerült lefaragnia a hátrányból, de pontos helyezést még ő sem tudott mondani.

Pénteken tehát már megjavított motorral vág neki a nehéz terepnek Gyenes Emánuel és így, mivel a saját tempójában versenyezhet majd, valószínűleg tovább fog javítani helyezésén. Mani a Red Bull Romaniacs verseny történelmének eddig mindenik futamán elindult és végig is ment. Négyszer végzett a dobogón, kétszer megnyerte párosban az Expert Team kategóriát, kétszer pedig a második lett az Expert Single osztályban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: