2015-09-22 15:14:20• hírek • Szatmár.ro

Gyenes: az enduro megvan, az endurokrossz bajnoki cím még kérdéses

Sikeresek voltak a szatmári motorosok az idei enduro-bajnokságban.

Igazán jól alakult a hétvége a szatmári terepmotorosok számára: a román enduro-bajnokság Arad megyében megszervezett, harmadik, azaz legutolsó futamát követően többen is a dobogóra állhattak.

Gyenes Emánuel már igazán hozzászokott a bajnoki cím ünnepléséhez, ugyanis idén nyolcadszor lett bajnok a szakágban a profik között, megnyerve az összes futamot. Ám Gyenes eredményével nem ér véget a lista: Szilveszter Márton szintén a profik között versenyzett, s bár sérülése miatt az utolsó futamon nem tudott ott lenni, mégis bronzérmet szerzett az A kategóriában.

Ardelean Cristian is a szatmári motorosok hírnevét öregbíti, igaz, ő újoncként a C kategóriában, az amatőrök között állt rajthoz és nyerte meg a kiírást.

Az újonc quados, Szejke Vilmos is a C osztályban állt rajthoz és nyert bajnokságot: ő az első futamon második helyen végzett, a másik két futamon viszont aranyérmet szerzett, így összetettben is ő állhatott a dobogó legfelső fokára.

Gyenes Emánuel a magyarországi endurokrossz bajnokságban is érdekelt, egy futammal a vége előtt első helyen áll, ám csak egyetlen ponttal áll a második helyezett Grillmayer Gábor előtt. "Október 24-én lesz az utolsó futam, akkor dől el, hogy kié lett a bajnoki cím" - nyilatkozta Gyenes a Szatmár.ro-nak. A szatmári motoros azt is elmondta, hogy a futamot követően kicsit pihen, majd elkezd teljes erővel a Dakarra koncentrálni, hamarosan az új Dakar-motorja is megérkezik. 2016 elején ugyanis ott lesz a Dakaron, az Autonet Motorcycle Team színeiben vág neki a világ legnehezebb versenyének.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: