2014-07-30 17:12:36• hírek • Szatmár.ro

Gyenes Mani már készül a Dakar-ralira

fotó: photoACtion
fotó: photoACtion

A szatmári motoros az Autonet Motorcycle Team színeiben vág neki a világ legnehezebb versenyének.

Egyre biztosabbnak tűnik: a szatmári motoros néhány év kihagyás után újra részt fog venni a világ legnehezebb versenyének titulált Dakar-ralin. A rajtra 2015 január 4-én fog sor kerülni, Gyenes pedig a szatmári Autonet Motorcycle Team színeiben fog versenyezni.

Gyenes Emanuel számára ez lesz az ötödik Dakar, amelyen részt vesz. A verseny eddigi kiírásairól kitűnő eredményekkel tért haza: első helyezett lett maraton-kategóriában és 18. összetettben a 2011-es versenyen, 2012-ben összetettben pedig a 17. lett. Mindezt egy olyan versenyben, amelyen sok induló számára a teljes táv megtétele is komoly megpróbáltatást jelent. Mani reméli, hogy a 2015-ös Dakaron sikerül a motorosok versenyében a legjobb 15-ben végezni.

A Dakar-ralin való részvétel komoly anyagi megterhelést jelent számára. A versenyen használt felszerelések, a részvételi díj és az egyéb kiadásokkal járó megmérettetés anyagi támogatás nélkül elképzelhetetlen lenne. Ezért döntött úgy az Autonet Import, hogy részt vállal Gyenes Emanuel versenyen való részvételének támogatásában.

A szatmárnémeti székhelyű cég más, az autóiparban nagy elismerésnek örvendő cégeket is meggyőzött arról, hogy az ifjú motorost támogatni kell a részvételben. A támogatók sorába beállt a Schaeffler-csoport, a Delphy és a TRW is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: