2017-12-21 15:56:25• hírek • Oszkó Viktória

Gyenes Mani felkészülten várja a Dakart

2018. január 6-án nyolcadik alkalommal rajtol el Gyenes Emánuel, az Autonet Motorcycle Team versenyzője a Dakar ralin.

Dupla jubileumi év következik a Dakar történetében, hiszen 2018 januárjában rendezik a tizedik dél-amerikai és a negyvenedik Dakar ralit.  Mani szerint ez is az oka annak, hogy a szervezők egy pikánsabb, még nagyobb kihívást jelentő pályával készülnek a versenyzőknek.
 

A rajt helyszíne Peruban, Limában lesz, onnan kell majd megtenni a mintegy 8793 km-es távolságot. A pálya a korábban megszokott 12 helyett 14 napos lesz, amiből a versenyzők az első 6 napot Peruban töltik majd terepen. Ami fokozott nehezítést és kihívást jelent, az az, hogy az első 100 km 80%-a homokdűne. Mani elmondta, hogy most először fordul elő a Dakar történetében olyan, hogy a motorosoknak pihenés és pályakönnyítés nélkül, tömör homokos pályán kell végigmenniük.
 

„Nagy a sebesség, a pálya nehéz, az első 100 km-es szakasz fizikailag sok versenyzőnek megterhelő lesz, nagyon oda kell majd figyelni, hogy osszuk be az erőnket, hogy kihúzzuk a végéig” – mondta az Autonet Motorcycle Team versenyzője.

A perui szakasz után Bolívia következik, majd Argentína, ott is Córdoba, ahová január 20-án futnak majd be az elszánt motorosok. Mani idén is azzal a motorral indul, amivel az utóbbi két évben is: azzal, amit a Szatmár Megyei Tanácstól kapott ajándékba 2015 végén. A járművet teljesen felkészítették, mondhatni újra építették, egyedül a motor kábelezése nem változott.
 

Mani jó eredményt vár, elmondása szerint mindent megtesz majd azért, hogy túlszárnyalja az eddigi teljesítményét. Abban bízik leginkább, hogy elég jól ismeri már a pályát, nagyjából tudja, melyik zóna milyen kihívásokkal kecsegtethet, és hogy ez megkönnyítheti a feladatát erőtartalékolás szempontjából.
 

Mani tervei között szerepel, hogy idén is megnyerje a maraton kategóriát, amiben már 2011-ben és 2015-ben győzelmet aratott. De hozzátette azt is, hogy az elsődleges cél az, hogy ne essen ki a versenyből és egészségben érkezzen haza. 

 

Ilonczai Tamás, az Autonet marketing igazgatója elmondta, nagyon büszkék Manira, és az Autonet vezetősége valamint a kollégák nevében is sok sikert kívánt neki a Dakarhoz.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: