2015-12-30 16:01:47• hírek • Kocsis Zoltán

Gyenes Mani és csapata megérkezett Buenos Airesbe

Gyenes Emánuel és csapata, Oláh László és Rácz Szabolcs megérkezett az argentin fővárosba, Buenos Airesbe, hogy részt vehessenek a 8. dél-amerikai Dakaron, a földkerekség legnehezebb raliversenyén.

Maniéknak nem csak az öt órás időeltolódáshoz és a dél-amerikai nyár 35 Celsius-fokához kell hozzászokniuk a következő napokban, de december 31-én részt kell venniük a kötelező műszaki ellenőrzésen is.

Az idei verseny január 2-án prológgal kezdődik. Ez határozza majd meg a 3-án esedékes rajt sorrendjét. Az idei Dakaron 9319 kilométer vár a versenyzőkre, ebből 4701 kilométer lesz a mért szakasz. A legnehezebb órák Bolíviában várnak a pilótákra, ahol 4600 méteres magasságban motoroznak majd. Gondoljunk csak bele, a Mont Blanc csúcsa 4810 méteres...

„Úgy érzem, az idei Dakarom jobban sikerülhet, mint az eddigiek, mivel új motorom van és remekül felkészültem a versenyre. Sok gyors szakaszra számítok, kevés homokkal. A rendkívüli magasságok és a várható hideg miatt nem nagyon várom viszont a bolíviai szakaszt. De mindannyian ugyanazon a pályán kell végigmenjünk és remélem, boldogulni fogok, mint ahogy boldogultam 2015-ben is. Úgy érzem, az argentínai szakaszok fekszenek majd a legjobban nekem", mondta Gyenes, megérkezése után.

Az Autonet Motorcycle Team versenyzője idén egy új, az előbbinél nyolc kilogrammal könnyebb KTM-mel vág neki a Dakarnak. És - legalább ennyire fontos - saját szervizcsapattal. „Nagyon fontos, hogy Oláh Lászlót és Rácz Szabolcsot régóta ismerem, tökéletesen megbízom bennük", mondta korábban Mani.

Gyenes 2011-ben és 2015-ben is megnyerte a maraton-kategóriát. Idén is benevezett ebbe a versenybe, ám elmondása szerint legfontosabb szempont az összesítettben szerzett helyezése. Ebben 2015-ben a 21. helyen végzett, míg eddigi legjobb eredménye egy 17. hely.

„A maraton szakasz első napján nagyon óvatosnak kell lenned. Kímélned kell a gumikat és a motort, mivel nem vihetünk magunkkal cserealkatrészeket. Ott óvatosabban vezetek majd, igyekszem nem kiszakítani a gumit. Fel vagyok készülve erre is. Azt hiszem, a legnagyobb gondot a pihenés okozza majd ezen a napon. Akárcsak 2015-ben, most is együtt alszunk majd egy sportteremben vagy valamilyen csarnokban. A maraton második napja valamivel könnyebb lesz, mert ekkor már magunkhoz vehetünk cserealkatrészeket és felkészíthetjük a motorjainkat. Nem hiszem, hogy túlságosan könnyű pályával készültek a szervezők, mert a maraton szabályozásának pont az a lényege, hogy a pilóták képesek-e vigyázni magukra és motorjaikra a szervizcsapat segítsége nélkül", magyarázta Mani.

Gyenes teljesítményéről és eredményeiről a verseny során a www.facebook.com/ManiGyenes oldalon tájékozódhatnak majd a rajongók, de a Szatmár.ro is követi majd Manit az útján.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: