2017-01-02 19:59:29• hírek • Kocsis Zoltán

Gyenes Mani a 33. helyen kezdett

Paraguay fővárosából, Asuncionból, a Palacio de Lopez elnevezésű elnöki palota elől indult útjára közép-európai idő szerint hétfő hajnalban a 39. Dakar rali mezőnye. Amelyben a motorosok között ott van a szatmári Gyenes Emánuel is. Immáron hetedik alkalommal.

A rajtot megtekintette Horatio Cortes paraguayi és Evo Morales bolíviai elnök is. Ez ugyan már a kilencedik dél-amerikai Dakar-rali, ám az útvonal először érintette Paraguayt. Igaz, nem sokáig, hisz a 39 kilométeres mért szakasz (na meg a 400 kilométeres összekötő szakasz) végén a versenyzők már Resistenciában, Argentínában töltötték az éjszakát.

Gyenes Emánuel 31 perc 18 másodperc alatt teljesítette a távot, ezzel 33.-ként ért célba. Az első szakaszt a francia Xavier de Soultrait nyerte.

„Rengeteget csúszkáltam az első nap. Az előttem végzők nagy része motokrossz gumikat használt és ezért nagyobb volt a tapadásuk. Nekünk azonban sajnos csak sivatagi gumijaink vannak és ezekkel rendkívül nehéz sárban haladni. De a Dakar hosszú és egyetlen célom van: egészségesen megérkezni január 14-én Buenos Airesbe", jellemezte első versenynapját az Autonet Morocycle Team versenyzője, aki szurkolóiról sem feledkezett meg: „A motorsportok szerelmeseinek boldog új évet és az előzőnél jobb évet kívánok", üzente Resistenciából.

Mivel az előző napokban Paraguayban és Argentína Chaco régiójában egymást váltotta a 36 Celsius-fokos kánikula és az özönvízszerű eső, a mezőnyre kedden, Resistencia és San Miguel de Tucuman között is sok sár vár. Ez a nap már jóval nehezebb lesz a hétfőinél, hisz 803 kilométer és 275 kilométernyi speciális szakasz vár Maniékra.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: