2015-04-27 15:41:10• hírek • Szatmár.ro

Győzelemmel kezdte az idei enduró-szezont Gyenes Emánuel

A hétvégén kezdődött a román enduró-bajnokság - az egyedüli bajnokság, amelyben Gyenes Emánuel idén Romániában indul. A sorozatbajnok természetesen győzelemmel kezdett Borossebesen is. Ugyanitt élete első versenyén a szintén szatmári Sejke Vilmos második helyen végzett - egy négykerék-meghajtású quaddal.

A szervezők igen nehéz pályát állítottak össze az endurósoknak, hisz napi 180 kilométert kellett motorozniuk erdős, sziklás terepen szombaton és vasárnap. Gyenes Emánuel természeten mindkét nap nyerni tudott. „Az első nap kissé szoros volt az eredmény, mert nem tudtam mire képes a mezőny, milyen időket motoroznak a többiek. Vasárnap aztán jobban odatettem magam, így ekkor sikerült nagyobb előnnyel nyernem", mondta megkeresésünkre Gyenes.

Mani az első futam után értelemszerűen vezeti a tabellát. Az összesen három futamos bajnokság következő futamát június 8-án rendezik a Kolozs megyei Jósikafalva közelében.

Addig azonban Gyenesnek jelenése van a magyar endurókrossz bajnokságban. A szatmári motoros ugyanis a nagyobb konkurencia és a kedvezőbb feltételek miatt idén a magyarországi bajnokságban indult - három futam után vezeti a bajnokságot. Maninak közben május 15. és július 15-e között kell összegyűjtenie a Dakar-induláshoz szükséges nevezési díjat, azaz 14.800 euró első részletét.

Közben Borossebesen rajthoz állt olyan szatmári quados is, aki számára ez volt élete első versenye. Ehhez képest a második helyen végzett, általános meglepetésre.

Érthető, hogy Szejke Vilmos (balról az első) tökéletesen meg van elégedve teljesítményével. „Mentem, amennyire csak tudtam, Még a szervezők is meglepődtek, mennyire gyors vagyok, meg is hívtak következő futamra", nyilatkozta Szejke.

A hobbi kategóriában induló szatmári versenyző eredménye annál is értékesebb, mert jó tíz kilométert lapos gumikkal tett meg, miután az egyik eldurrant, majd a kormányszerkezettel akadtak gondjai, minek következtében csak nehezen tudott balra fordulni. Ha ez nincs, talán a 17 másodperces hátrány sincs a győztessel szemben. A 130 kilométeres pályán ráadásul el is esett.

Szejke még nem tudja, ott lesz-e a következő futamon, ám az biztos hogy addig igyekszik modernizálni a gyári CAN-AM Renegade quadját: a cél szervó beépítése és a gázos lengéscsillapítók beszerzése.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: