2015-07-15 17:10:29• hírek • Szatmár.ro

Gyenes Mani 11. lett a Red Bull első terep-napján

Dan Strauti fotója
Dan Strauti fotója

Gyenes Emánuel most is ott van a világ egyik legnehezebb hard-enduro versenyén, a Red Bull Romaniacs-en.

Kedden a prológgal vette kezdetét a világ egyik legnehezebb motorversenye, a Nagyszeben környékén megrendezett Red Bull Romaniacs.Tizenkettedik alkalommal szervezik meg az emberpróbáló hard-enduro megmérettetést, és ahogy lenni szokott, a szatmári Gyenes Emánuel most is ott van a hegyen-völgyön, esetenként patakon és akár elhagyott gyárépületeken is keresztül száguldó mezőnyben. Mani teljesítménye egyedülálló, hiszen az eddigi tizenegy versenyen mind ott volt és mindegyiket be is fejezte - ilyen eredménnyel büszkélkedő más motorost pedig nem találunk a nagyvilágban!

A Dakar-ralit többször is megjárt, legutóbb az Autonet Motorcycle Team színeiben a maraton-kategóriát megnyerő motoros most a Red Bull Romaniacs versenyen a tavalyi évhez hasonlóan a Silver Single kategóriában állt rajthoz. Gyenes 2014-ben a hatodik helyen végzett a második legnehezebb kategóriában, ahol a versenyt befejezőknek az aránya 50 százalék körüli, azaz csak minden második motoros ér a verseny végére.

A keddi nap remekül sikerült Maninak, a Nagyszeben utcáin kialakított akadálypályán jól teljesített és ezzel második helyezett lett a bevezető-futamon (prológon).

A fiatal motoros a szerdai első offroad-napot a 11. helyen fejezte be. "Ma nem voltam jó formában. Éreztem, hogy gyorsabb is tudnék lenni, de egyszerűen nem ment" - nyilatkozta Gyenes a Szatmár.ro-nak szerda délután.

Mani péntek estig versenyez a Red Bullon, a szombati napot kihagyja, mert a magyar bajnokságban lesz futama. Ez persze nem jelenti azt, hogy 11 év után most nem fejezi be a hard-enduro versenyt. Ennek szabályzata ugyanis kimondja, hogy a versenyző egy napot kihagyhat - igaz, idejéhez még hozzászámolnak jónéhány büntető-percet.

"Szombaton már Szentgotthárdon fogok versenyezni a magyar enduro-krossz bajnokságban. Ott jelenleg az első helyen állok, ám korántsem biztos, hogy meg tudom tartani ezt a helyezést a bajnokság végéig. A legutóbbi versenyen negyedik voltam. Az ott használt, 300 köbcentis Sherco motorom kétütemű, a mezőnyben a többiek négyüteművel versenyeznek. Nekem meg kellett állnom tankolni, a dobogón végzetteknek pedig nem - ezzel előztek meg."

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: