2015-04-29 17:28:24• hírek • Szatmár.ro

32 ezer eurós Dakarmotort vesz a megyei tanács Gyenes Maninak

A Szatmár Megyei Tanács a Dakarra való nevezési díj első részletét is biztosítja a szatmári motorosnak.

A szerdán megtartott rendes havi megyei tanácsülésen a tanácsosok megszavazták a  költségvetés-kiegészítést, ennek keretében pedig a Gyenes Emánuelnek megígért motorra is a szükséges 32 ezer eurót illetve a Dakar-részvétel nevezési díjának megfelelő 4 ezer eurós összeget.

"Gyenes Mani egy olyan kiemelkedő sportolója a megyének, aki messze földön hírét viszi Szatmár megyének és nagyon megérdemli a támogatást" - mondta Adrian Stef a tanácsülést követő sajtótájákoztatón.

A szatmári Dakar-hős, Gyenes Emánuel nagy boldogsággal fogadta a hírt. A Szatmár.ro-nak nyilatkozva elmondta: egy KTM motorkerékpárt vásárol az összegből, a 2016-os Dakarra készített 450 köbcentis modellt. Ugyan a rendelést most kell leadni rá, és az árát is most kell kifizetni a motornak, azt csak szeptemberben fogja megkapni. "Ez nem egy olyan motor, amiből egy évben tízezer készül. A KTM most veszi fel a rendeléseket és annak függvényében gyártja le őket. Évente 50-60 Dakar-motort készítenek, a kiszállítás pedig szeptemberben történik" - magyarázza Mani.

Gyenes elmondása szerint a KTM 450 Rally Replica modernebb, mint az a járgány, amivel idén végigment a Dakaron. Injektoros, így a motor maga állítja a beáramló levegő-mennyiséget, ez pedig nagy segítség lesz a motorosnak azokon a napokon, amikor tengerszint feletti ezer és háromezer méteres magasságban is motorozni kell majd. A legutóbbi versenyén is gondot okozott neki, hogy a kétkerekűje az Andokban, ahol ritkább volt a levegő, nem úgy ment, mint ahogy azt Mani szerette volna.

A 2016-os Dél-Amerikai ralli útvonalát nemrég hozták nyilvánosságra: Peruból indulnak majd a versenyzők, száguldanak majd Bolíviában, a cél pedig Argentínában lesz. És minden jel arra utal, hogy újra izgulhatunk majd a szatmári Dakar-hősért!

Gyenes Emánuel idén az Autonet Motorcycle Team színeiben a világ legnehezebb raliversenyén összetettben a 21. helyen, Maraton kategóriában pedig az első helyen végzett.

Gyenes Mani új Dakar-motorja

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: