2019-01-16 05:39:02• hírek • Szatmár.ro

Gyenes Emánuel számára véget ért a Dakar-rali

Majdnem sikerült a lehetetlen, de a világ legnehezebb raliversenyének nyolcadik futamán esett és megsérült az amúgy is fájó karja, emiatt pedig kénytelen volt feladni a versenyt.


Romániai idő szerint kedd este már nem volt a Dakar-rali pontlistáin a szatmári Dakar-hős, Gyenes Emánuel, amiből sejteni lehetett, hogy kénytelen volt feladni a versenyt. Aztán hétfő hajnalban fel is került a Facebook-oldalára a magyarázat. Esett, megsérült a motor navigációs rendszere, de ami nagyobb baj, a fájós karját is megütötte, ami miatt pokoli fájdalmakat élt át és bármennyire is szerette volna folytatni a versenyt, be kellett látnia: most fel kell adnia.
 

„Megpróbáltam a lehetetlent és nagyon közel voltam ahhoz, hogy sikerüljön végigmenni az idei Dakaron. A 8. futam azonban nem úgy alakult, ahogy terveztem. Az egyik legnagyobb nehézség az volt, hogy a motorosok többsége tíz autó és öt kamion után rajtolt el. Nehéz volt haladni a nagy porban és a gépjárművel által felszántott terepen. Az első ellenőrzőpont után elestem, megsérült a motor navigációs rendszere és az esés során megütöttem a fájó karomat is. Még tíz kilométert mentem, majd megálltam pihenni, mert nem bírtam fogni a kormányt. Tíz percet pihentem, hátha rendbe jövök kicsit és tudom folytatni a versenyt, de kénytelen voltam belátni, hogy ez a Dakar most számomra véget ért és hívtam a mentőhelikoptert. Annyit mondhatok, hogy jövőre vissztérek és még erősebben, még motiváltabban vágok neki a versenynek” – írta a Facebookon Gyenes Emánuel.
 

Az Autonet Motorcycle Team versenyzője novemberben szenvedett balesetet egy sajtós esemény alkalmával tartott bemutatón. Jobb karja megsérült, meg is operálták, s ugyan a rehabilitáció jól haladt, de az idő nem volt elég - fájó karral vágott neki a versenynek. Egy ideig az is kérdéses volt, hogy rajthoz tud-e állni.

Az idei versenyen Mani a motorjukat maguk szervizelő Malle Moto kategóriában indult, illetve szerepelt a Maraton kategóriában is, ahol feltétel, hogy a verseny során a járgányon nagyon nagy javítást nem lehet elvégezni. A döcögősen induló megméretettést követően Mani nagyon jól haladt, volt nap, amikor tíz helyet is előre tudott lépni az összetett pontlistán és közel állt ahhoz, hogy némi szerencsével a fentebb említett két kategória valamelyikét akár meg is nyerje. Az utóbbi napok azonban nem alakultak jól, a hatodik etapban műszaki gondjai adódtak, a hetedikben elvétette egy ellenőrző pontot és vissza kellett fordulnia, amivel értékes perceket vesztett.


Gyenes 2018-ban a 23. helyen fejezte be az embert és gépet próbáló versenyt, Dakaros karrierje során kétszer is megnyerte a Maraton kategóriát. A legjobb eredményét 2016-ban érte el, amikor a 14. helyen fejezte be a megmérettetést. Idén, a verseny feladásakor az induló motorosok 60 százaléka volt már csak versenyben.


A szatmári Dakar-hősnek mi annyit üzenünk: fel a fejjel, minden okod megvan rá, hogy büszke legyél az idei teljesítményre, nekünk pedig minden okunk megvan most is, hogy büszkék legyünk rád!
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: