2011-04-08 15:18:14• hírek • Szatmar.ro

Gyenes 12. lett Dubajban

Dubajban, az Abu Dhabi Desert Challenge-el kezdetét vette a tereprali-világbajnokság, az első futamon pedig Gyenes Emánuel is részt vett. Mani nem csak hogy részt vett a viadalon, de igen jól szerepelt, hisz a mezőny első negyedében végzett: 50 induló között a 12. pozíciót szerezte meg.

Ennél is kiemelkedőbb viszont Mani eredménye, ha csak saját kategóriáját vesszük figyelembe: a 690 köbcenti motorjával az Open kategóriába kapott besorolást, ahol a lengyel Marek Dabrowski és a német Tim Trenker mögött a harmadik helyen végzett.

Az összesített versenyen mellesleg az idei Dakart megnyerő spanyol Marc Coma végzett, megelőzve a portugál Helder Rodriguest és a lengyel Jakub Przygonskit. Gyenes előtt mellesleg olyan sztárok végeztek még, mint a holland Frans Verhoeven, a norvég Pal Anders Ullevalseter, a portugál Ruben Faria vagy a francia David Frétigné. Az autósok versenyét a francia Stephan Peterhansel nyerte.

A versenyen részt vett a Vectra Racin Team másik két pilótája is, Valentin Raduta a 16., Alex Garbacea pedig a 24. helyen végzett.

A tereprali-világbajnokság összesen hat etapból áll, Dubaj mellett Tunéziában, Egyiptomban, Marokkóban, Szardínián és Brazíliában mérik össze tudásukat a versenyzők.


Gyenes a tizenkettedikként teljesítette az Abu Dhabi Desert Challenge-t
Gyenes a tizenkettedikként teljesítette az Abu Dhabi Desert Challenge-t fotó: facebook/Vectra Racing Team Page


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: