2016-11-17 09:23:34• hírek • Kocsis Zoltán

Gyász! Elhunyt Daniel Prodan!

Szerda este voluntari otthonában elhunyt minden idők egyik legnagyobb, de kétségtelenül legeredményesebb szatmári labdarúgója, Daniel Claudiu Prodan. A korábbi kőkemény középső védő mindössze 44 éves volt.

A tragédia szerda este 20.00 óra körül történt, de a sajtó csak hajnalban értesült róla. Amint a család tagjai a Libertateának elmesélték, Prodan éppen a tévét nézte, amikor hirtelen összecsuklott a fájdalomtól, felesége és 16 éves fia szeme láttára. A kiérkező mentősök „két-három órán keresztül küzdöttek az életéért", négyszer indították újra a szívműködését. Mindhiába. A halál oka: infarktus. Daniel Prodan mindössze 44 éves volt!

Daniel Claudiu Prodan 1972-ben született és húsz évesen került az Olimpiától a Steauához. A román rekordbajnoktól 1996 januárjában került a spanyol sztárcsapathoz, az Atletico Madridhoz, majd másfél év múlva, 1998 nyarán a skót sztárgárdához, a Glasgow Rangershez igazolt. Itt azonban olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy két év alatt nem is lépett pályára a „protestánsoknál".

Felépülése után hazatért a Steauához, de sérülései rendre hátráltatták. Játszott a bukaresti Rocarban és a Nationalban, majd 30 évesen ismét belevágott a légiós életbe és 2002 tavaszát az olasz élvonalbeli Messinában töltötte.

Didi, ahogy a barátai szólították, ötször nyert román bajnokságot, kétszer Román Kupát és Román Szuperkupát, valamint két skót bajnokságot, két Skót Kupát és egy Skót Ligakupát. A román válogatottban 54 alkalommal lépett pályára, ezeken egy gólt szerzett. Ott volt az 1994-es amerikai világbajnokságon, valamint az 1996-os angliai Európa-bajnokságon: előbbin mind az öt, utóbbin két meccsen lépett pályára.

Halálának híre Madridba is eljutott, az Atletico Madrid hivatalos honlapján is beszámolt a sajnálatos eseményről.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: