2020-07-13 17:03:53• hírek • Bede Emőke

Gyanús személyautókat ellenőrzött a rendőrség Szatmárnémetiben

A Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség bűnügyi osztályának rendőrei átfogó akciót szerveztek vasárnap, melynek elsődleges célja a lopott autókkal történő belföldi és külföldi seftelés, valamint a különféle csalások és visszaélések megelőzése és felszámolása volt.

Az akció jegyében sikerült azonosítani és lefoglalni két gépjárművet, melyek ellen már évekkel korábban körözést adtak ki a külföldi hatóságok. Az első autót, melyet már 2016 óta keresnek az olaszországi kollégák, egy 37 éves, szatmári nőnél találták meg, a másodikat pedig, melyet immár 8-adik éve köröznek a dánok, ugyancsak egy nőnél találták meg Szárazberken. A rendőrség mindkét esetben büntetőjogi eljárást kezdeményezett orgazdaság miatt.


Ugyancsak ezen akció keretében a rendőrök azokat a járműveket is ellenőrizték, melyek már hosszabb ideje állnak elhagyatva a szatmári bevásárlóközpontok parkolóiban. Szerencsére ezekről kiderült, nem képezik egyetlen folyó nyomozás tárgyát sem.


Ha pedig vasárnap, akkor a rendőrök kilátogattak az amaci autóvásárra is, ahol összesen 16 járművet, azok tulajdonosait, valamint az autókat áruba bocsátó személyeket is ellenőrizték. Az egyenruhások elsősorban az eredeti törzskönyv és a forgalmi engedély meglétére voltak kíváncsiak, de összevetették a dokumentumokban szereplő alvázszámot az autókon fellelhető azonosítóval is, hogy így szűrjék ki az esetleges csalásokat. A hatóság azt javasolja az autóvásárlás előtt álló személyeknek, hogy amennyiben kételkednek a kocsi származásában, keressék fel a rendőr-felügyelőség lopott autókkal foglalkozó részlegét.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: