2017-01-31 15:21:53• hírek • Kocsis Zoltán

Gyanús elhalálozás egy szatmári iskolában

A turci Anghel Saligni Líceum épülete
A turci Anghel Saligni Líceum épülete

Hét lopás, hat testi sértés és egy „gyanús elhalálozás" - a 2016-2017-es iskolai év kezdete óta összesen 14 olyan eset történt, ami a rendőrség hatáskörét is érintette, jelentette be Alin Hanis rendőrkapitány kedden a Szatmár Megyei Területi Közrendészeti Hatóság soros havi ülésén.

Noha a haláleset még tavaly, több mint egy hónappal ezelőtt történt, a hatóság eddig még nem számolt be róla a nyilvánosság előtt.

Hanis elmondása szerint december 19-én a turci Anghel Saligny Gimnáziumban az órák közötti szünetben lett rosszul egy diák. Mivel nem kapott időben megfelelő segítséget, az epilepsziás roham sajnos a diák halálát okozta. Az eset „gyanús elhalálozásként" került be a rendőrség statisztikáiba...

Szintén tavaly decemberben történt, hogy az Erdődi Műszaki Líceumban a biztonsági őr megütött egy diáklányt! A nagykárolyi Vasile Lucaciu Általános Iskolában pedig két szülő esett egymásnak, a diákok szeme láttára...

Ami a vagyon elleni bűncselekményeket illeti, a nagykárolyi Simion Barnutiu Műszaki Líceumban egy diák az iskola épületében dolgozó kőművestől lopott el értéktárgyakat, Avasfelsőfaluban, a 3-as Számú Általános Iskolában pedig a titkárságról lopott el egy diák 110 lejt a titkárnőtől.

Az iskolák és diákok biztonságáról szóló beszámoló során Hanis elmondta, a megye 302 tanintézménye közül 82 nem rendelkezik őrszolgálattal. Ezek közül 37 óvoda és 45 iskola.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: