2015-05-19 10:36:19• hírek • MTI

Gyanús csomagot találtak az M0-son egy bolgár buszon

fotó: Blikk.hu
fotó: Blikk.hu

Gyanús csomagot találtak egy bolgár rendszámú buszon az M0-s autóút Annahegyi pihenőjében még szombat délután. A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) emberölés kísérlete miatt indított nyomozást - közölte a rendőrség hétfőn az MTI megkeresésére.

Hétfő délután a nol.hu azt írta: bomba volt egy Magyarországon áthaladó bolgár buszon. Dragomir Petkova, a járatot fenntartó cég igazgatója azt közölte, hogy egy cseh vagy szlovák állampolgárságú férfi rejtett el csőbombát az Omega Group Prágából Várnába tartó járatán. A Novinite közlése szerint az utas Prágában szállt fel a járműre és Pozsonyig váltott jegyet, Brnóban azonban leszállt és nem tért vissza csomagjáért, amely útközben felborult és szúrós szagú folyadék folyt ki belőle - olvasható a portálon.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata az MTI megkeresésére azt közölte: a Prága és Várna között május 16-án menetrend szerint közlekedő autóbusz vezetője Magyarország területén, útja során vegyszerszagot érzett, ezért az M0-s autóút Annahegyi pihenőben megállt. Az utasokat leszállította, majd a raktér átvizsgálása során egy gyanús csomagra figyelt fel, ezért értesítette a rendőrséget.

A bejelentés után a helyszínre érkező Készenléti Rendőrség Tűzszerész Szolgálata "a gyanús csomagot a helyszínen hatástalanította", majd további vizsgálatra elszállította - írta a rendőrség.

Az eset során senki nem sérült meg. A busszal utazó 34 - bolgár és román - állampolgárt a rendőrség tanúként hallgatta ki. Az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda - szakértők bevonásával - emberölés bűntett kísérlet gyanúja miatt indított nyomozást.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: