2014-07-16 16:17:01• hírek • Szatmár.ro

Gyalogtúra a Kék-tóhoz

A Szatmárnémeti Természetjárók gyalogtúrát szerveznek vasárnap a Felsőbányai Kék-tóhoz.

Július 20-án, vasárnap szalonnasütéssel egybekötött gyalogtúrára hívják a szatmári természetbarátokat a felsőbányai Kék-tóhoz.

Találkozó a szatmárnémeti vasútállomáson 7:15-kor, ahol menettérti (oda-vissza) vonatjegy váltása szükséges. A vonat 7.42-kor indul Nagybányára, majd a nagybányai vasútállomásról a 8-as számú autóbusszal tovább Felsőbánya központjáig.

A gyalogtúra innen kezdődik majd enyhe emelkedőkkel a tóig, amely 528 m magasságban található, majd onnan tovább a Bánya hegy 729 m-es csúcsáig. A táv oda-vissza nagyjából 10 kilométer.

A Kék tó 1920-ban keletkezett régi bánya tárnák beomlása következtében. Ma természetes vízgyűjtő, melynek mélysége 4 méter, de a legendák és a helyi lakosok szerint ennél sokkal mélyebb, mert egy régi bánya van alatta. Érdekessége, hogy színét sötétzöldtől a kék színig változtatja. Gyönyörű zöld színét a kőzetek vas- és rézszulfát tartalmától kapta, de bizonyos meteorológiai és fényhatásokra kék színben tündököl.

A szervezők szerint fontos, hogy legyen mindenkinél legalább két liter folyadék és esőköpeny.

A vonat Nagybányáról 19.28-kor indul vissza, Szatmárnémetibe 21.12-kor érkezik meg. További információkkal Szathmáry Alice tud szolgálni a Szatmárnémeti Természetjárók facebook csoportjában vagy a 0752908800-as telefonszámon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: