2016-06-24 13:11:29• hírek • Szatmar.ro

Gyalogtúra a Diósrétre

A Szatmárnémeti Természetjárók június 26-án, vasárnap gyalogtúrát szerveznek a Fokhagymás völgyén keresztül a Diósrétre.

A kirándulók 7:15-kor találkoznak a szatmárnémeti vasútállomáson, ahol menettérti vonatjegy váltása szükséges. A vonat 7:43-kor indul Szatmárnémetiből Nagybányára, majd innen autóbusszal utazik tovább a társaság a piacig.

A gyalogtúra a piactól indul a Ligetig, majd innen fel a Jókai dombon keresztül le a Fokhagymás völgyébe a forrásig, ahol minden kirándulónak lehetősége lesz forrásvizet venni magához.

Rövid pihenő után felkapaszkodnak a Virághegyen található Diósrétre, ahol lehetőség lesz szalonnasütésre, majd egy két órás pihenő után leereszkednek a Virághegyen végig a Liget bejáratáig. Az út végig hűs, árnyas erdőben fog vezetni.

A táv oda-vissza megközelitőleg 18 km.

Ajánlott a túrabot, recés talpú sportcipő és legyen mindenkinél esőköpeny, mivel spontán kialakulhatnak záporok-zivatarok.

A vonat Nagybányáról 19:28-kor indul vissza, Szatmárnémetibe 21:09-kor érkezik meg. Egy felnőtt menettérti vonatjegy ára 13,20 lej, egy menettérti városi buszjegy ára 4,00 lej.

A túráról bővebben Szathmáry Alice túravezetőnél lehet érdeklődni a 0752908800-as telefonszámon. A szervezők szeretettel várnak minden túrázni vágyó természetkedvelőt!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: