2016-12-05 11:24:55• hírek • Szatmár.ro

Gyalogos-felüljárót is javasoltak olvasóink

Továbbra is várjuk a Szatmárnémeti közlekedésének javítását célzó javaslatokat.

A Szatmár.ro és az Auto Check Center (ACC) szervizhálózat közös akciójának keretében bárki javaslatot tehet Szatmárnémeti közlekedésének módosítására. Ezeket a közlekedésbiztonsági szakemberek is látni fogják, a legátgondoltabb ötleteket pedig gyakorlatba is ültetik! A javaslatokért mindenki kisebb ajándékot kap, és hetente egy-egy nagyobb meglepetést is kisorsolunk! A javaslatok nem csak a Szatmár.ro-n jelennek meg, hanem a legjobb és megvalósítható ötleteket gyakorlatba is fogják ültetni - erről Maskulik Csaba, Szatmárnémeti Közlekedésbiztonsági Bizottságának tagja biztosította hírportálunkat.

A javaslatokat a szatmar@szatmar.ro email címre várjuk. Akciónk három héten keresztül tart, a hét folyamán beérkezett javaslatokat jövő szerdán tesszük majd közzé, és ekkor hirdetjük ki a hét nyertesét is. Ne feledd, minden javaslatot tevőt egy-egy kisebb ACC-s ajándékkal jutalmazunk, szerdánként pedig egy nagyobb ajándékcsomag talál majd gazdára!

Az ACC által felajánlott ajándékok: a most zajló második héten minden beküldő egy-egy névjegykártyatartót kap, szerdán pedig három, egy-egy falinaptárat és karácsonyi gyertyákat tartalmazó csomagot fogunk kisorsolni.

Nagy Előd javaslata:

A város két pontján jelentős gyorsulást hozna egy kis méretű körforgalom. Az egyik a Kálvin tér, a város egyik legproblémásabb része, ahol esős idő és forgalmasabb időszakokban megbénul a közlekedés. Gyakran a nagypiac irányából érkezve már nem lehet jobbra fordulni, áll a sor a Láncos templomig, de az Ady Endre irányából érkezve is nagyon felgyülemlik a sor. A jelenlegi helyzet ugyanolyan rossz a gyalogosoknak is, a zöld lámpa nem elég hosszú, hogy átérjenek. Egy körforgalom lényegesen gördülékenyebbé tenné itt a közlekedést. Egy ésszerűen kialakított körforgalom sokban segítene ezen a területen.

A másik útszakasz ahol nagyon nagy segítség lenne egy körforgalom, a Rebreanu-Milleniului-Ady Endre kereszteződés. A korall klinika irányából egy forgalmas időszakban csak valami hajmeresztő manőver révén lehet kijönni, de az Ady Endréről a Mileniuluira is nehéz az elfordulás. Ahogy az ócskasor előtti részen bevált, ugyanígy itt is jó megoldás lenne a körforgalom.
Kérem vegyék ezeket fontolóra.


Botos Attila javaslatai

A Decebal híd és Uzinei utca összekötése révén lényegesen tehermentesebb lenne a közlekedés a Billatól a hídig. A legjobb megoldás egy felhajtó kialakítása lenne, de amennyiben ez költséges, a jelenlegi felhajtóhoz irányulhatna a forgalom az Uzineien keresztül.

Az Uzinei utcán mindössze egy aluljáróra lenne szükség a helyzet megoldásához. Viszonylag kis költséggel nagyot lehetne segíteni ezen az útszakaszon.



Egy másik forgalmas útszakasz problémájára is lenne egy javaslatom, a megyei múzeum előtti részt sokkal jobbá és gyorsabbá tenné egy körforgalom, szinte bizonyos hogy felgyorsulna itt a közlekedés. A gyalogosok védelme érdekében egy kicsit visszább kerülne minden gyalogos átkelő, de még így is gyorsabb lenne tenni egy 20 másodperces kitérőt, mint várni 90 másodpercet.


Tarka Johanna javaslata:

Javaslatot szeretnék tenni a közlekedési cíkhez, amit közzé tettek a facebookon is. Nagyon hasznosnak tartom a lehetőséget. A javaslatom az Arinului utcára  vonatkozik. Alíg néhány éve annak, hogy  az utcában nem  megengedett a parkolás, csak a várakozás, ami már sokat számít. De a legjobb, ami  ezzel az utcával  történhetne, véleményem szerint, hogy az egész Arinului útszakasz legyen egyirányú a Károlyi út irányába, és a Károlyi útról ne  lehessen betérni az utcába. Ez az  utca  annyira zsúfolt  és szűk, hogy elmondani se lehet.  Főleg amikor az 1-es számú és a 10-es autóbusz a járdán  halad a kanyarban. Érdemes átgondolni ezt az Arinului szakaszt, hogy lehetne rajta változtatni, mert ez így, ebben az állapotban nem megfelelő!


Bántó Ottó javaslata:

Egy lehajtó a Golescu hídról jó lenne a 16-os lakótelep felé, és a Károlyi út felé kanyarodó sávot meg kellene hosszabítani a 16-osból felhajtók számára - kb. 20 métert kellene módosítani.


Hanus Tibor javaslata:

A Decebal hídon ki lehetne alakítani egy úgynevezett REVERZIBILIS, vagyis megfordítható sávot, akkor amikor befelé a városba szinte áll a forgalom, és a szembejövő forgalmat egy sáv is simán le tudja vezetni. Persze ez amikor a kifelé jövő forgalom sűrűsödik be, megfordítható és kifelé volna 3 sáv míg befelé volna 1 sáv.


Nagy Dániel javaslata:

A Billa melletti kereszteződésben levő lámpák felhelyezése óta igen sok kisebb-nagyobb koccanás történt, pedig a lámpák felhelyezésének célja az volt, hogy biztonságosabb legyen a kereszteződésben lévő forgalom, mind az autósoknak, mind a gyalogosoknak. Szerintem ez az akció nem érte el célját, ráadásul igen nehézkés a közlekedés azoknak, illetve azok miatt, akik letérnek a Billa felé (C.S. Anderco utcára). Az én javaslatom az lenne, hogy az Octavian Goga sugárút fölé építsünk egy gyalogátjárót (mint az állomáson lévő gyalogosaknak szánt híd), így a gyalogosok teljes biztonságban lennének, és a meglévő lámpákat ki lehetne alakítani kizárólag az autósok számára.


Balogh Csongor Róbert javaslata:

Dunarii utca kijárata a Károlyi útra. Két probléma is van vele.

Az első, hogy sokan kötelező jobbra fordulás helyett balra térnének, és ezért főleg reggelente felgyűl a sor, ezért elválasztó oszlopokat javasolnék, hogy ne lehessen balra térni - olyanokat mint a Horea utca és a Sugárút között.

A másik probléma amit észrevettem, hogy több sofőrnek nehézkes a jobbra kanyarodás, ha szabad az első sáv, de a középsőn állnak az autók a Károlyi úton. Ezért javasolnám, hogy szélesítsék ki az utat 1-2 méterrel a gyalogos átjáró utáni részen. (látszik a fényképen).


Kovács Zsolt javaslata:

A 17-es lakótelep bejáratánál a körforgalomnál le kellene választani a külső sávot folytonos vonallal, hogy onnan ne lehessen csak egyenesen menni. Sokan letérnek arról is a 17-esbe, illetve vannak akik a belsőről egyenesen haladnak ebből már nem egyszer gond volt.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: