2009-05-12 13:27:45• hírek • Szatmár.ro

Gyalogoljunk együtt az idősekért!

Május 23-án, szombaton, immár harmadik alkalommal kerül sor a Szatmárnémeti Caritas által szervezett jótékonysági gyalogló maratonra. Ebben az évben az eseményt kísérő jelmondat „Gyalogoljunk együtt az idősekért".

2009-ben a maraton résztvevői által összegyűjtött összeget az idősek számára biztosított szolgáltatásokra fordítja a Szervezet, tíz házi betegápoló központja révén, amelyek 900, ágyhoz kötött idős embert látnak el. A résztvevők adományaikkal is támogathatják az időseket.

A résztvevők regisztrációja reggel 8 órakor kezdődik a Szatmárnémeti Caritas Szervezet székháza előtt a város régi központjában (Libertatii tér 20), a startot 8.30-kor lövik majd el. A maraton útvonala: Libertăţii tér - Ştefan cel Mare utca - Ady Endre utca - Gheorghe Bariţiu utca - Gorunului utca - Mikola irányába. A befutó a mikolai óvoda udvarán lesz.

 

 

A regisztrációnál minden résztvevő kap egy rajtszámot, amivel a befutónál szervezett majálison egy adag ételt és egy italt kap. Aki ki szeretne szállni a maratonból, azt az útvonalon felállított vízosztási pontoktól mikrobusz szállítja a befutóhoz. A konvojt a házi beteggondozó központ autói kísérik és biztosítják szükség esetén az elsősegélyt. Minden maratoni résztvevőt busszal szállítunk vissza a városba.

A befutó helyszínén szervezett majálison játékok, tombola és zene várja a célba érkezőket. A nevező pontoknál és a befutó helyszínén a résztvevők adományokkal is támogathatják az időseket

2008-ban több mint 570 ember vállalkozott a táv megtételére és akkor összesen 15.500 euróval támogatták a sérült gyerekeket.

Tavaly több mint 570 személy vett részt a gyalogmaratonon

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: