2013-10-01 13:19:08• hírek • Szatmár.ro

A Szív Hete - fiatalok is gyalogoltak

Hétfőn több mint 100 fiatal és tanáraik jelentek meg a régi strand parkolójában a szatmárnémeti Rotary Klub felhívásának eleget téve a  "Szívek Sétája - Promenada Inimilor" elnevezésű programban való részvétel szándékával.

A fiatalok számára a szatmárnémeti "Multisalva" Egyesület önkéntesei -akik, katasztrófahelyzetekben, hazai és nemzetközi mentőakciókban való részvételükkel írták be magukat a köztudatba - ideiglenes kötélpályát állítottak fel a parkolóban, előbbiek nem kis örömére.

A megjelenteket a Rotary klub önkéntesei tájékoztatták a program fő céljáról, a rendszeres mozgás szív és érrendszeri betegségek kialakulásának megelőző hatásáról. Ezek után a fiatalok és tanáraik végigjárták a „4 Híd Útját" a régi strand  és a Sárga híd között kijelölt szakaszon. Menet közben önkéntesek almával kínálták a résztvevőket.

"A Szívek Sétája" ma, október 1-én is több aktív programmal folytatódik, 16 és 18 óra között. A csapat ugyanott, a régi strand parkolójában gyülekezik, majd a program után végiggyalogolja a töltésen kijelölt útvonalat. A délutáni program résztvevői: az autistákat támogató „Szent Benedek" egyesületének, az "Angel Dog" egyesületnek a tagjai, valamint a  C. Brancoveanu, a Balcescu-Petőfi és a  Bratianiu tanintézmények  tanulói és kísérő tanáraik.

Október 2-án részvételüket jelezték: a "Bike Satu Mare" és a Primagym szervezetek, valamint a  Grigore Moisil, a Mircea Eliade általános iskolák, a C. Brancusi Műszaki Líceum, a Mihai Eminescu Főgimnázium, és a Johann Ettinger Német Líceum tanulói és kísérőik.

Egy ideiglenes kötélpályát is létrehoztak a Multisalva Egyesület tagjai

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: