2013-10-02 11:44:38• hírek • Szatmar.ro

Gyalogolj az egészségedért!

A borongós idő ellenére a szatmárnémeti Rotary Klub által  szervezett, egészségemegőrző és érrendszeri megbetegedésk prevenciójára meghirdetett   délutáni gyalogláson ismét a diákoké, fiataloké volt a főszerep.

A fő attrakció az "Angel Dog" egyesület tagjainak bemutatója volt, akik a vakvezető kutyák viselkedéséről, képességeikről és  kiképzésükről tartottak szemléltetéssel egybekötött bemutatót.

Ezek után  a kb. száztagú csoport felkerekedett, hogy  a Szamos-töltésen megtegye az ajánlott  3,3 kilométeres távolságot. A csoporttal a meghívott Mozgássérültek Egyesületének néhány tagja is nekivágott a távnak, amelyet természetesen ki-ki egészségi állapotához mérten teljesített. Jelenlétük jelzés értékű volt: mindenki maga dönti el, mennyi erőfeszítést vállal egészségi állapotának megőrzése, javítása érdekében.

A  október 2-i délutáni  gyaloglásra részvételüket jelezték:a "Bike Satu Mare", a Primagym egyesületek valamint a  Grigore Moisil és a Mircea Eliade általános iskolák, a C.Brâncusi Műszaki Líceum, a "Mihai Eminescu" Főgimnázium, és a "Johann Ettinger" Német Líceum tanulói és kísérőik.

Gyülekező  a városi strand parkolójában 16 órakor!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: