2007-06-04 18:18:49• hírek • István Löchli

Gyalogolj a rászorulókért

 A Szatmárnémeti Caritas gyalogmaratont szervez a környezetünkben élő rászorulók megsegítéséért.

A Szatmárnémeti Caritas fennállásának 17. évfordulóját ünnepli az idén. Ennek apropóján 17 kilométeres gyalogmaratont szerveznek június 9-én szombaton, melynek célja a közösségünkben élő, hátrányos helyzetű emberek megsegítése. 

„Gyalogolj a közösségedben élő rászorulókért” - ezzel a nem mindennapi kéréssel fordul a Szatmárnémeti Caritas a megye lakosságához. Az Autonet kft. ugyanis, a Caritas-szal kötött megállapodása értelmében, a gyalogmaratonon részt vett személyek által megtett kilométerek függvényében fogja támogatni a Szatmárnémeti Caritas Szervezetet. Minél többen vesznek részt a gyalogtúrán, a szervezet annál több pénzt kap, melyet a közösségben élő rászoruló emberek megsegítésére fognak fordítani. Löchli Tünde, a Caritas igazgatója a Szatmár.ro-nak elmondta, amennyiben sikeres lesz a program, akkor ebből egy hagyományt szeretnének teremteni, de ehhez szükség van a szatmárnémeti lakosok segítségére is. A gyalogmaraton másik célkitűzése, hogy ez által ismertessék, népszerűsítsék a Caritas tevékenységeit, hogy a közösséget felkérjék a rászorulók megsegítésére. A gyalogtúrán a Caritas munkatársai mellett az Autonet kft. munkatársai is részt vesznek, de a meghívás valamennyi szatmári lakosoknak szól.

A gyalogmaraton úticélja a mikolai sportpálya, ahol egy majális keretén belül várják az oda gyaloglókat a szervezők. Aki útközben úgy érzi, hogy nem tudja teljesíteni a 17 kilométeres távot, az öt kilométerenként felállított ellenőrző pontoknál autóval viszik tovább a majális helyszínére. A rajtnál induló résztvevők egy regisztrációs kártyát kapnak, melyet az öt kilométerenként felállított ellenőrző pontokon fel kell mutassanak. Aki minimum 5 kilométert gyalogolt, az a majális helyszínén kap ingyen egy ételt és egy italt.

Aki úgy érzi, hogy részt szeretne venni a segítő akcióban, az június 9-én a Szatmárnémeti Caritas Szervezet székháza előtt, a Libertatii 20 szám alatt reggel 8 órai kezdettel vegyen részt a regisztráción, majd 8.30-tól hivatalosan kezdetét veszi a „Gyalogolj a közösségedben élő rászorulókért” gyalogmaraton a mikolai futballpályáig. 13 órától 17 óráig majálisra kerül sor, ahol különböző egyéni és csapatjátékok, versenyek, tombolák és zenebona várja a résztvevőket. A majális helyszínén a Béke hadtest önkéntesei egy amerikai standot állítanak fel, ahol hazájukból hozott ízekkel és játékokkal ismertetik meg a résztvevőket. A Szatmárnémeti Caritas munkatársai mindenkit nagy szeretettel hívnak és várnak.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: