2010-05-31 16:02:44• hírek • Szatmár.ro

Gyaloglás a rászoruló gyermekekért

Június 5-én, negyedik alkalommal kerül sor a Szatmárnémeti Caritas által szervezett jótékonysági gyalogló maratonra.

Idén a maratonból befolyt összegeket a Szervezet a nappali foglalkoztató központjaiba járó hátrányos helyzetű gyermek támogatására fordítja. Az esemény mottója: Minden lépésed újabb  esélyt ad! Az esemény támogatói a Román Kereskedelmi Bank (BCR) és az Autonet a Consult Scolari Egyesület által.

A nappali foglalkoztató központok évetne több mint 400, olyan hátrányos helyzetben lévő gyermeket látnak el, akinek a családja súlyos szociális problémákkal küzd. A központokban folyó tevékenységek céljai között szerepel, hogy megelőzzék a nehéz helyzetben lévő szülők és gyermekeik szétválasztását, támogassák a családokat abban, hogy a családok képesek legyenek önállóan megoldani a problémáikat.

Azoknak a gyerekeknek a jelentős része, akik nap mint nap látogatják az 5 központot, sok esetben itt jut hozzá az aznapi egyetlen étkezéshez és az otthoni körülmények miatt csak itt nyílik lehetősége a fürdésre és a ruhái tisztán tartására, kimosására.

A köpontokban dolgó szakemberek, pedagógusok, pszihológusok nemcsaka gyerekek iskolai tanulányaira fordítanak figyelmet, hanem a személyiségük harmónikus fejlődését is szem előtt tartják. Ehhez nagyban hozzájárulnak azok a szabadidős foglalkozások amelyeket a szolgáltatásokon belóül biztsoítanak a központok, például fejlesztő játékok, kirándulások, a különböző intézményekben tett látogatások. Az ünnepk alkalmával minden gyermek kap ajándélkot és minden hónapban megünneplik a születésnaposokat. A központok által a gyerekek kapnak tanszereket, tisztálkodási szereket és ruhákat is.


Több mint 400 gyerek tanul a nappali központban
Több mint 400 gyerek tanul a nappali központban


Segítsünk együtt!

Ebben az évben a Szervezet a közösség támogatását is kéri a rászoruló gyermekek megsegítésében, így most  az érdeklődők részvételi díj befizetésével vehetnek részt a maratoni gyalogláson. Egy személy részvételi díja 3 RON, 14 év alatt ingyenes a részvétel, a csoportoknak pedig kedvezményes díjat szabtak meg a szervezők, így 3 személynek, 8  RON, 4 személynek, 10 RON és 10 személynek 25 RON.

Május 31-én, hétfőn reggel megkezdődött az előregisztráció a jótékonysági gyalogló maratonra. Az érdeklődők június 4-én délutánig,  minden nap 8-tól 16 óráig jelentkezhetnek a Szervezet székházában a titkárságon (Libertatii tér 20), ahol a részvételi díj befizetés után mindenki kézhez kapja a rajtkártyáját.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: