2009-01-09 17:50:41• hírek • Szatmár.ro

Gyakran riasztották a tűzoltókat

Elkészült a "Szamos" Szatmár Megyei Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének mérlege, mely szerint, szinte kétszer több esetben volt szükség a tűzoltók riasztására, mint 2007-ben.

A szatmári tűzoltókat 356-szor riasztották, a nagykárolyiakat 77-szer, az avasfelsőfalui tűzoltókat 30-szor, a turciakat 21-szer, a tasnádiakat 17-szer, míg az önkéntes tűzoltókat 15-ször kellett mozgósítani.

Az esetek nagy részében tűzestekhez kellett a segítség, azonban közúti balesetekhez, természeti csapások okozta vészhelyzetek elhárításához is gyakran riasztották a tűzoltókat. A legtöbb tűzeset rövidzárlat, szikra, illetve nyílt láng miatt következett be.

A mentések során összesen 48-an vesztették életüket, ebből 20-an közúti baleset során hunytak el.

Ebben az időszakban több mint 50 millió lej értékű javakat sikerült megmenteniük, a károk értéke megközelíti a 4 és fél millió lejt. A tűzoltóknak átlagosan 13 perc, 37 másodperc alatt sikerült kiérniük a riasztás helyszínére.

A 2008-as évben, szeptembertől kezdődően sikerült a SMURD-ot is bevonni az elősegélynyújtási rendszerbe, így mostanra egy jól működő, modern felszerelésekkel rendelkező intézményként működik a mentések során.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: