2011-03-30 10:19:28• hírek • Szatmár.ro

Gyakornoki program 2012

Sógor Csaba RMDSZ-es európai parlamenti képviselő pályázatot hirdet szakmai gyakorlat végzésére az Európai Parlamentben.

A program célja:

- lehetőséget teremteni fiatal romániai magyar szakemberek és felsőoktatásban tanuló hallgatók számára, hogy első kézből szerezzenek tapasztalatot az Európai Parlament működéséről, és aktívan bekapcsolódjanak Sógor Csaba kabinetjének munkájába.

A program felépítése:


- a sikeres pályázók külön-külön egyhónapos gyakornokságot végeznek az Európai Parlamentben, segítve a képviselő munkáját. A gyakornoki program 2012 januárjában indul és előreláthatólag az év végéig tart. A sikeres pályázókkal egyeztetett beosztás szerint történik majd a kiutazás.

Részvételi feltételek:

- 20 - 35 év közötti életkor
- legalább két elvégzett főiskolai vagy egyetemi év
- két idegen nyelv középfokú ismerete, ezek közül az egyik angol, francia vagy német. A nyelvi kompetenciákról bármilyen írásos igazolást elfogadunk (pl. egyetemen tanult nyelvekről szóló igazolás, idegen nyelven végzett egyetemi tanulmányokról szóló igazolás, nyelvvizsga diplomák, stb.)
- felhasználói szintű számítógépes ismeretek
- alkalmazkodóképesség nemzetközi környezethez

Pályázati anyagok:

- fényképes szakmai önéletrajz (értesítési cím, telefonszám, e-mail cím megjelölésével)
- diplomamásolat, ill. hallgatói jogviszony igazolás
- nyelvtudást igazoló dokumentumok
- motivációs levél maximum 1 oldal terjedelemben, melyből kitűnik, hogy a jelölt miért szeretne gyakorlatra jelentkezni az Európai Parlamentbe, milyen elképzelései vannak a gyakorlattal kapcsolatban, ill. miképpen illeszkedik a program jövőbeni terveihez
- 2 ajánlólevél (egy felsőoktatási intézménytől/munkahelyről ill. egy közéleti személyiségtől/civil vagy politikai szervezettől, egyháztól)

A pályázat lebonyolítása:

- a pályázati anyag alapján elfogadott jelentkezőknek szakmai ismereteiket és nyelvtudásukat egy írásbeli teszt során kell bizonyítaniuk, melynek időpontjáról és helyszínéről a későbbiekben kapnak tájékoztatást. A teszten legjobb eredményt elért jelentkezők számára szóbeli meghallgatásra kerül sor.

Támogatás:

- a kiválasztott pályázók a gyakorlat ideje alatt anyagi támogatásban részesülnek, amiből a felmerülő költségeket (utazás a gyakorlat helye és romániai lakhelye között, szállás, betegbiztosítás, étkezés, zsebpénz) állni tudják.

A jelentkezéseket, a kért dokumentumok elektronikus másolataival együtt, a office@sogorcsaba.eu címre kérjük elküldeni 2011. szeptember 30-ig.

Megjegyzések

A Gyakornoki programra olyan pályázók jelentkezését várjuk, akik még nem vettek részt szakmai gyakorlaton az Európai Parlamentben. Az időpontra vonatkozó preferenciákat (2-3 választott hónap) a pályázati anyagban kérjük megjelölni! Az elnyert gyakornokság pontos időtartamát az Európai Parlament éves munkanaptára alapján állapítjuk meg.

További információ: www.sogorcsaba.eu
email: csaba.sogor@europarl.europa.eu
office@sogorcsaba.eu
Kolozsvár: Molnár Zsolt, +40-745-884-719.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: