2009-12-23 16:45:10• hírek • Gozner Gertrud

Gyakoriak a megfázásos tünetek

A felső légutak vírusos fertőzései és a tüdőgyulladás tovább szedi az áldozatait a szatmáriak körében, egyre többen esnek áldozatául a hideg időszak megbetegedéseinek.

A kinti hőmérsékletek gyakori és drasztikus váltakozása jelentősen megnövelte a betegek számát a megyében. Az elmúlt héten az orvosokat 2450 személy kereste fel a megfázás tüneteivel.

A Megyei Közegészségügyi Igazgatóság adatai szerint december 14 és 20 közt 2197 szatmári páciensnél jelentkeztek a felső légutak vírusos megbetegedésére utaló tünetek, míg 253-an betegedtek meg tüdőgyulladással. Ami a vírusos megfázásokat illeti, közülük 23 beteget utaltak be valamelyik egészségügyi intézménybe, a tüdőgyulladásos páciensek közül 26-an szorultak kórházi ellátásra.

A legtöbb megbetegedést az 5 és 14 közötti gyermekeknél és az idősek körében regisztrálták. 663 gyermek kapta el a múlt héten a vírust, és 49-en lettek tüdőgyulladásosak. A szatmári orvosok arra intik a lakosokat, hogy megelőzésképpen fogyasszanak sok C vitaminban gazdag zöldséget és gyümölcsöt. A megyében egyelőre egyetlen influenzás beteget sem jegyeztek fel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: