2008-10-31 11:24:32• hírek • Szatmár.ro

Günthner Tibor a kampányról

Az október 31-én megkezdődött választási kampányban a megyei RMDSZ legesélyesebb jelöltje, a szenátori tisztségért induló Günthner Tibor elsősorban kulturális rendezvényekkel egybekötött lakossági fórumokat fog szervezni a körzetébe eső településeken - tudtuk meg a jelölttől.

A kampánykörút egyik fellépője Gergely Róbert, magyarországi énekes lesz, de a Kolozsvári Operettszínház és a Harag György Társulat színművészei is részt vesznek a népszerűsítésben. - Nem vagyok híve a látványos, zajos kampánynak, amelynek keretében alaptalan ígéretekkel bombázzák a választópolgárokat.

Csendes, komoly, de egyben kikapcsolódást is nyújtó kampányt szeretnék szervezni. A kulturális rendezvényekkel egybekötött lakossági fórumokon elsősorban azt szeretném tudatosítani a megye magyarságában, hogy milyen sokat jelent a parlamenti jelenlét önazonosságunk megőrzése, és a régió fejlesztése szempontjából - mivel jelenleg ezek hiányát nem érezzük, sokan fel sem fogják, milyen fontossággal bír, hogy a következő négy évben is részt vegyünk a kormányzásban.

Az RMDSZ megyei 2-es szenátori körzetének jelöltje úgy látja, szakmai tapasztalatával - a megye összes nagyobb beruházásában szerepet vállalt az utóbbi évtizedekben - sokat lendíthet a megye és Erdély fejlődésén. - A következő négy év a „nagy beruházások" időszaka lesz, rengeteg pénz érkezik majd EU-s alapokból fejlesztésekre. Véleményem az, hogy a politikai érvelés nem elég egy beruházás megvalósításához, a sikerhez szakmai érvelésre van szükség. Ez eddig hiányzott a kormányzati munkából.

Günthner Tibor számára nagy kihívás a szenátorjelöltség, de biztos abban: sikeresen ellátja majd megválasztása esetén a rá bízott feladatot. Ebben nagy segítségére lesz, hogy Bukarestben otthonosan mozog, lévén, hogy itt végezte az egyetemet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: