2010-03-18 08:50:35• hírek • Szatmár.ro

Gulyásleves és lecsós sertésszelet

A Chilly Csárda étterem szkácsának segítségével a Szatmár.ro ma is ötletes receptekkel kedveskedik a háziasszonyoknak. Az étterem szakácsának, Nagy Sándornak a mai ajánlata két fő részére: Gulyásleves és lecsós sertésszelet steakburgonyával

Gulyásleves

Hozzávalók:

Marhacomb 100g
Hagyma 40g
Fűszerpaprika  1g
Só 1g
Bors 2g
Babér 2db
Őröltkömény 2g
Csípős paprika 1db
Paradicsom 1db
Paprika 1 db
Fokhagyma 1 gerezd
Zeller 15g
Sárgarépa 20g
Petrezselyem 15g
Burgonya 50g
Petrezselyemzöld 5g

Elkészítés:

Olajban a hagymát szalmasárgára pirítjuk, fűszerpaprikával szórjuk, és egy keverés után vízzel leoltjuk, nehogy megkeseredjen. A 2x2 cm-es kockákra vágott marhahúst beletesszük , sózzuk, borsozzuk, beletesszük a babérleveleket és az őröltköményt. Mikor már ez a marhapörkölt kishijján puha, hozzáadjuk a zöldségeket a burgonya kivétélevel, és fölengedjük vízzel. Ha levesünkben minden hajszálhíjján késznek tűnik, beletesszük az apró kockára vágott burgonyát, a passzírozott fokhagymát, csípős paprikát, és készre főzzük.Fórrón tálaljuk, finomra vágott petrezselyemzölddel szórva. Elkészítése két óra.


Gulyásleves
Gulyásleves


 

Lecsós sertésszelet steackburgonyával

Hozzávalók:

Olaj 250ml
Hagyma 1db
Paprika 1 db
Paradicsom 1 db
Só 30g
Bors 1g
Fűszerpaprika 1g
Fokhagyma 3g
Sertéscomb 250g
Liszt 15g
Burgonya 700g

Elkészítés:

A húst fölszeleteljük, jól kiklopfoljuk, fűszerezzük, ízesítjük majd natur megsütjük, ami annyit tesz, hogy lisztbe forgatjuk, és egy gondolatnyi zsiradékban elősütjük. A zöldségből tartalmas lecsót készítünk, és ebben a lecsóban puhára pároljuk az elősütött húsokat. Ízlés szerint utánnaízesítjük fokhagymával és társaival. A steackburgonya készítése egyszerű és gyors. A héjas burgonyát jól megtisztítjuk a földtől, és sós vízben ¾ puhaságig főzzük. Szürjük, negybe vágjuk, és olajban aranysárgára pirítjuk, lecsöpögtetjük az olajtól, és sózzuk köretünket. Melegen tállajuk, paradicsom cikkel díszitjük. Elkészítési idő1.5 óra.


Lecsós sertésszelet steak burgonyával
Lecsós sertésszelet steak burgonyával


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: