2012-09-24 13:04:48• hírek • Szatmár.ro/Wikipedia.hu

Guinness-rekorder lett a Gangnam Style

Mára már közel 2,6 millió ember nyomott tetszik-gombot PSY Gangnam Style című paródia-klipjére Youtube-on.

A Gangnam Style a dél-koreai énekes-rapper PSY dala, mely a PSY hatodik albumán jelent meg 2012 július 15-én. A dal internetes mémmé vált, miután több neves amerikai zenész, köztük Robbie Williams és T-Pain is közzétették a videóját a közösségi oldalaikon. A dal minden idők legnézettebb K-pop-videójává vált 49 nappal a bemutatása után, és első helyre került a YouTube legnézettebb videóinak listáján. Augusztus 31-ig mintegy 57 000-szer töltötték le az Egyesült Államokban, egy hét alatt mintegy 23 000 letöltéssel, ami a Nielsen SoundScan szerint a World Digital Songs listán a valaha volt legnagyobb eladási adat. 2012 szeptember 4-én a videoklip nézettsége átlépte a 100 milliós, két héttel később pedig a 200 milliós határt a YouTube-on. Szeptember 20-án a videó hivatalosan Guinness-rekorder lett, mint a YouTube történelmének legkedveltebb videója, több mint kétmillióan nyomták meg rajta a tetszik gombot. A dal mára már a 260 milliós nézettség közelében jár. A dal harmincegy országban vezette az iTunes letöltőlistáját, beleértve az Egyesült Államokat, az Egyesült Királyságot, Kanadát és Magyarországot is.

Az „addiktívnak", „ellenállhatatlannak", „elképesztőnek", mások által pedig „sematikusnak" és ostobaságnak nevezett videó valójában szatíra, a szöuli gazdagnegyed, Kangnam paródiája.

A Gangnam Style Szöul felkapott Kangnam negyedének életmódjáról szól, a negyedet PSY Beverly Hillshez hasonlította egy interjúban. A dalszöveg szerint PSY a tökéletes barátnőt keresi, aki tudja, mikor kell jól viselkedni és mikor kell vadnak és felszabadultnak lenni. A dal és a videó kontrasztját, egyfajta „csavarját" az adja, hogy bár a videóban megjelenő figura a trendi és gazdag Kangnamról énekel és az ottani életvitelhez hasonlítja a sajátját, egyáltalán nem úgy néz ki, és nem is úgy viselkedik. A dal az emberi társadalom sekélyességéről, felszínes voltáról szól.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: