2013-08-30 12:28:50• hírek • MTI

Guardiola újra Mourinho ellen, visszavágna a Bayern

Története legfájóbb vereségéért állhat bosszút a Bayern München a Chelsea-n a labdarúgó Európai Szuperkupában, amelynek 1997 után először nem Monaco, hanem Prága ad otthont.

A müncheni alakulat a Bajnokok Ligája 2011/12-es idényében hazai környezetben, az Allianz Arénában játszhatott a legrangosabb európai trófeáért, ám a londoni gárda végül büntetőkkel diadalmaskodott. A Bayern ugyanakkor egy évvel később éppen Londonban, a Borussia Dortmund elleni fináléban ért a csúcsra, kiharcolva ezzel a jogot, hogy története során negyedszer is megküzdjön az Európai Szuperkupáért, amelyet eddig még nem sikerült elhódítania.

A Chelsea szezonját az elmúlt idényben "megmentette" a Benfica elleni Európa Liga-győzelem. A Kékek egyébként 1998-ban a Real Madrid legyőzésével már elhódították egyszer a Szuperkupát, tavalyi BL-sikerüket követően azonban kikaptak az Atlético Madridtól.

A péntek esti találkozó nemcsak a két csapat, hanem a két edző személye miatt is érdekes. Josep Guardiola és José Mourinho az elmúlt években a Barcelona-Real Madrid párharcokon vívott egymással ádáz csatát, most azonban előbbi már a Bayernt, utóbbi pedig - 2004 és 2007 közötti szerepvállalását követően ismét - a Chelsea-t irányítja.

Spanyol rivalizálásuk során 11 alkalommal kerültek szembe egymással, Guardiola öt, Mourinho pedig két győzelmet számlál. Kettejük utolsó párharcát 2010. november 29-én rendezték, akkor a Real Madrid 2-1-re győzött a Camp Nou Stadionban.

Az Európai Szuperkupáért kiírt összecsapás pénteken 21.45 órakor kezdődik.

Európai Szuperkupa, Prága:
Bayern München-Chelsea 21.45 Sport1, TVR, DigiSport1, DolceSport1

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: