2015-04-24 13:55:48• hírek • Kocsis Zoltán

Guardiola a Barcelona ellen

Idén ismételten esély nyílik arra, hogy összejöjjön a sokak által álomdöntőnek tartott Barcelona - Real Madrid párosítás a Bajnokok Ligája döntőjében. A péntek délután Nyonban megtartott sorsoláson ugyanis eldőlt, hogy az elődöntőben a Real Madrid a Juventusszal, a Barcelona pedig a Bayern Münchennel mérkőzik meg a fináléba jutásért.

A Real Madrid és a Juventus az európai kupasorozatok egyik nagy klasszikusa: a spanyol és az olasz rekordbajnok eddig 16 alkalommal csapott össze egymással. Ebből nyolc meccset nyert a Real, hetet a Juventus és egy döntetlenre végződött. A két gárda az 1998-as döntőben is találkozott egymással, akkor a Real 1-0-ra nyert. Elődöntőben legutóbb 2003-ban találkoztak, akkor a madridi 2-1-es vereség után a Juventus otthon fordítani tudott és 3-1-es visszavágó után jutott a Milan elleni (vesztes) döntőbe.

Szintén nem ismeretlen egymás számára a Barcelona és a Bayern München: két évvel ezelőtt szintén az elődöntőben találkoztak, amikor is a bajorok előbb odahaza nyertek 4-0-ra, majd idegenben 3-0-ra - hogy aztán a döntőt is megnyerjék a Dortmund ellen. A két csapat 1996-ban az UEFA-kupába is elődöntőzött egymás ellen, a bajorok akkor is továbbjutottak 2-2-s döntetlennel és egy 2-1-es győzelemmel. Az örökmérleg is a Bayern számára kedvező: öt győzelem mellett két döntetlen és egy vereség.

Az elődöntőket május 5/6-án illetve 12/13-án rendezik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: