2011-07-06 17:36:05• hírek • Szatmar.ro

Grúz válogatottal erősít a VSK

A következő hét elején elkezdi a felkészülést a következő szezonra a Szatmárnémeti VSK férfi kézilabdacsapata. Aki az Ady Endre utcai teremben meglesi majd a csapatot, bizony jó néhány új arcot láthat: szám szerint nyolc új játékost igazolt ugyanis a klub, hatot pedig elengedett.

Minderről és a gárda felkészüléséről a VSK vezetősége szerdai sajtótájékoztatón számolt be, amelyen Kereskényi Gábor, az igazgatótanács elnöke kijelentette: a Román Kézilabda Szövetség legújabb szabálymódosítása bizony alaposan megnehezítette a dolgukat. „A következő szezontól már csak három külföldit lehet szerepeltetni egy meccsen, aminek következtében megugrottak a hazai játékosok igényei", mondta Kereskényi. Aki elmesélte, volt olyan játékos, konkrétan a temesvári Alexandru Simicu, aki havi ötezer eurót kért. „Véleményem szerint egyetlen, a román bajnokságban játszó játékos sem érdemel havi kétezer eurónál magasabb fizetést. Szerb, ukrán vagy magyar játékosokat olcsóbban meg lehet szerezni, mint a romániaiakat", mondta az igazgatótanács elnöke.

Ami tehát az igazolásokat illeti, a VSK nyolc új játékost szerződtetett, bár Fógel László klubelnök mosolyogva hozzátette, hogy pozitív meglepetés még érheti a szurkolókat.

A 22 éves, grúz válogatott Irakli Csikovani tavaly a Metaloplasztika Šabac nevű szerb csapatban játszott és azon az olaszországi tornán hívta fel magára a figyelmet, amellyel a VSK az előző szezont lezárta. „Laci, ez a fiú kell nekem", mesélte nevetve Palkó János technikai igazgató, hogy miként jelezte Fógelnek az igazolás szükségességét. Szintén sokat várnak a vezetők a 27 éves Ioan Tcaciuctól, aki a spanyol második osztályban szereplő Grupo Pinta Torrelavega együttesétől érkezik. A korábban a Suceavában is megfordult beállósnak honvágya volt és mindenképpen haza szeretett volna térni Romániába. Szintén külföldön, pontosabban Libanonban szerepelt legutóbb Laurentiu Dinescu, míg Alexandru Galan Temesvárról, Paul Sas pedig Nagybányáról teszi át székhelyét. Galan korábban megfordult a Medgidiában is, utóbbi pedig a Konstanca kölcsönjátékosaként érkezik Szatmárra.

Fógel elmondta továbbá, hogy a VSK négy éves szerződést kötött a Sportlíceum három fiatal játékosával, Cristian Pogyina kapussal, Raul Pop és Cristian Jurj átlövőkkel. Az újonnan érkezők 1+1 éves szerződést kaptak, a tavalyi gárdából megmaradottak pedig újabb két évvel hosszabbítottak.

S hogy ki maradt? Nos, a VSK vezetősége nem tartott igény Vlad Ardelean szolgálataira, míg Várady Gyula befejezte pályafutását. Cristian Savlovschi az izraeli Savyonban, Mihai Timofte Temesváron, Jan Vizsbovszkij Lengyelországban, Nenda Szavics pedig Tordán folytatja pályafutását. Utóbbival kapcsolatban Fógel megjegyezte, hogy az ő fizetéséből két beállós gázsiját tudják fedezni jövőre.



Fógel László, Kereskényi Gábor és Palkó János


Az együttes felkészülésével kapcsolatban Palkó János elmondta, július 12.-én jön össze először a keret. Egy hét erőnléti edzés után 18-25. között Izvorára utaznak edzőtáborba, majd újabb hazai edzések után augusztus 5.-és és 6.-án két felkészülési mérkőzést vív a csapat a szlovákiai Nagymihály ellen. Kereskényi hozzátette, hogy jelen pillanatban elképzelhetőnek tűnik, hogy összecsapnak a Pick Szeged, a Mezőkövesd, a Kecskemét és/vagy az Orosháza csapataival is.

A bajnokság amúgy szeptember 11.-én kezdődik, a VSK-ra pedig pokoli nyitány vár: idegenben a Konstanca és a Bukaresti CSM ellen, odahaza a Ploiesti-el, vagy ismét idegenben a Pandurii ellen. „Ebből a négy meccsből reálisan két pontot szerezhetünk meg. Nehéz szezonkezdet előtt állunk tehát, így mind a szurkolóktól, mind a vezetőségtől türelmet szeretnék kérni. Mintegy három hónap kell ahhoz, hogy ez az új csapat összeálljon, akkor tudok majd véleményt formálni arról, hol is tartunk", mondta Palkó. Aki hozzátette, hogy idén még nagyobb lesz a harc a bajnokság alsóházában, mivel az utolsó két helyezett mellett, akik egyből kiesnek, a 11. és a 12. helyezettek osztályozóra kényszerülnek.

Ezzel együtt a klub vezetősége egyetértett abban, hogy az idei cél a tavalyi nyolcadik hely megtartása, Fógel pedig kihangsúlyozta, hogy meglátása szerint idén „sokkal, de sokkal jobb lesz a csapatszellem az öltözőben."

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: