2013-08-27 13:48:14• hírek • MTI

Gróf Széchenyi István ismét Kőszegremetére hív!

Augusztus 31-én, szombaton Kőszegremetén ezúttal is megtartják a kárpát-medencei Széchenyi-ünnepséget, melyre a gróf 222. születési évfordulója mellett az ad alkalmat, hogy a kis avasi magyar falu fölött áll a „legnagyobb magyar" mindmáig egyetlen szabadtéri (1861-ben emelt) erdélyi emlékműve, amelyet az ottani magyarság a legnehezebb időkben is megőrzött.

A rendezvény ezúttal is 11 órakor a református templomban kezdődik, igét hirdet Sziszik József helyi lelkipásztor. 12 órakor zarándoklat indul a falu fölött álló Széchenyi emlékműhöz, ahol Sike Lajos újságíró az Országos Széchenyi Kör képviseletében köszönti a sokadalmat, majd Széchenyi időszerűségével kapcsolatban hangzanak el rövid beszédek.

Meghívott előadók: Kelemen Hunor, az RMDSZ szövetségi elnöke, Pataki Csaba szenátor, az RMDSZ Szatmár megyei elnöke, Magdó János, Magyarország kolozsvári főkonzulja, Erdei D. István parlamenti képviselő, Pop Felician a Szatmár Megyei Hagyományőrző Központ igazgatója, Tilky Attila országgyűlési képviselő, a Fidesz Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnöke. Szavalnak a helyi iskolások, majd megkoszorúzzák az emlékművet.

13.30 órakor díszebéd lesz a kultúrotthonban, 15.30-tól pedig kezdetét veszi a kulturális műsor. Fellép a Bartók Béla zenekar, énekel Szatmári Elemér. Nagy Orbán és csapata vidám színházi perceket varázsol a mostanra civil kezdeményezéssel felújított régi iskola udvarára, majd az avasújvárosi Bokréta táncegyüttes mutatja be műsorát, amit a helyi kisiskolások énekversenye követ.

Délután hat órától veszi kezdetét az utcabál, melyhez a sokfelé ismert és kedvelt Varga Péter és együttese szolgáltatja a zenét, majd a rendezvény éjfélkor tűzijátékkal zárul.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: