2017-01-04 15:54:46• hírek • Agerpres.ro

Románia nem normális? Mert Grindeanu normális országot akar!

Sorin Grindeanu kijelölt miniszterelnök célja, hogy Románia "normális országgá" váljon, amelyben minden, ami a normalitástól eltér, csak kivétel, nem pedig szabály.

"Amennyiben ma bizalmat szavaznak nekem, négyéves mandátumom végére el szeretném érni, hogy olyan országunk legyen, amelyben jól élnek az emberek, és amelynek minden lakosa ugyanazokat a jogokat és szabadságokat élvezi. Ez kellene hogy legyen a jövendőbeli kormány legfontosabb célkitűzése. Normális országot szeretnék, amelyben minden úgy működjön, ahogy kell, amelyben az, ami eltér a normalitástól, csak kivételnek és nem szabálynak számít. A normalitás első jele az lenne, hogy a megválasztott politikusok betartják a kampányban tett ígéreteiket, gyakorlatba ültetik azokat az intézkedéseket, amelyekkel elnyerték a választópolgárok voksait. Ezért a ma szavazásra bocsátandó kormányprogramba belefoglaltunk minden olyan intézkedést, amelyeket a kampányban ismertetett Liviu Dragnea" - mondta Sorin Grindeanu a parlamentben tartott beszédében.

A kijelölt miniszterelnök hozzátette, az ő értelmezésében az a normális ország, amelyben nem kell sorban állniuk az embereknek azért, hogy befizethessék adóikat, amely megfelelő körülményeket biztosít a gyermekneveléshez, amelynek jól fejlett egészségügyi rendszere van, autópályákkal rendelkezik, és amelyben a kormány arra törekszik, hogy nagyobb béreket biztosítson állampolgárainak.

"Egy normális országban a kormány célja az állampolgárok jólétének biztosítása. Természetesen szükség van a külföldi befektetésekre is, de elsősorban azért, hogy jól fizető állásokat kínáljanak az embereknek. Ez nem lehet cél, csak eszköz a jólét biztosítása érdekében. Ebből a megfontolásból kormányprogramunk gazdasági nézőpontváltást javasol a külföldi befektetésekkel kapcsolatban" - mutatott rá Grindeanu. (AGERPRES)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: