2007-06-08 20:42:28• hírek • Tamás Jakab

100 éves évforduló

  100 éve létesült a Faipari Líceum, ezt ünnepelték meg az iskola napján.

Pénetek délután 5 órától ünnepelték meg a Faipari Líceum fennállásának 100-dik évfordulóját Szatmárnémetiben. A jeles eseményen jelen volt Ilyés Gyula polgármester és több neves elöljáró is.

 

Győri Károly aligazgató elmondása alapján több öregdiák is részt vett a rendezvényen, akik közül akadtak olyanok is, akik több mint 60 évvel ezelőtt végeztek.

Az elmúlt időszakban több fejlesztés is végbement az iskolában. A tetőszerkezet és a sportterem felújítása a világbanknak köszönhető, míg az iskola renoválását a Polgármesteri Hivatal és a Tanügyi Minisztérium álta. Győri Károly többek között azt is kihangsúlyozta, hogy saját embereikkel az utóbbi két hónapban nagyon sokat dolgoztak, aminek eredménye szemmel látható. Az iskola gyarapodott egy szép sziklakert jellegű szökőkúttal, amire a pénzt pályázat útján sikerült megszerezni, mondta el Racolta Mariana igazgatónő.

Az iskolanap alkalmával elbúcsúztatták a tizenkettedikeseket is, 4 ballagó osztály adott elő szórakoztató műsort a színpadon. A programok után lehetőség nyílt egy diákok műveiből összeállított kiállítás megtekintésére, ahol a látogatók fafaragásokat és intarziás műveket láthatott. Mindezek után svédasztallal  kedveskedtek a szervezők a megjelent vendégeknek. Este fél tizenegykor tűzijátékkal lett teljes a napi program, így a Faipari iskola méltón ünnepelte fennállásának 100-dik évfordulóját.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: