2010-08-03 12:40:29• hírek • Szatmár.ro

Számítógépes képzések a Hans Lindnernél

A Hans Lindner Alapítvány munkatársai már három csoporttal foglalkoznak a számítógépes képzések keretén belül. Folyamatosan várják a jelentkezőket az ingyenes számítógép- kezelői képzésekre.

A Hans Lindner Alapítvány és a nyíregyházi Fiatalok Kulturális Szövetsége közös számítógép-kezelői képzése a hátrányos helyzetben lévő fiatalok esélyeit szeretné javítani, illetve a munkavállalás folyamatát és a karriert segíteni. A tanfolyamok az Európai Unió által finanszírozott „Infotárs - magyar, román együttműködéssel az innovatív informatikai oktatásért" projekt keretében valósulnak meg, amelyet a szatmári és a magyarországi szervezet közösen nyert meg.

A képzésen heti 2-3 elméleti órában, ezt követően pedig gyakorlatba ültetve sajátíthatják el a fiatalok tanfolyam anyagát két hónapon keresztül. A tanfolyam résztvevői modern számítástechnikai ismeretekkel gyarapodhatnak, úgy mint az informatikai alapismeretek, Office-használat, internetes álláskeresés, internetes pénzügyi ismeretek, pénzátutalások, valamint világhálós közösségek. Az új ismeretek elsajátítása után a résztvevőknek lehetőségük nyílik arra is, hogy a tanultakat órák után gyakorolhassák a modern számítógépeken.

A projekt végén a legjobb  és legaktívabb fiatalok részt vehetnek a két nemzetközi tábor - egy magyarországi és egy romániai - egyikében, ahol alkalmuk nyílik majd arra, hogy megosszák tapasztalataikat.

Eddig már három tizenöt fős csoport indult el, és legalább még három csoportot szeretnének kialakítani a szervezők. A tanfolyamok a George Boitor 11. szám alatt zajlanak, a Hans Lindner Alapítvány Training Központjában.

A tanfolyamra 16 és 26 év közötti fiatalok jelentkezhetnek az alapítvány székhelyén, a Ceahlăului utca 38 szám alatt. További információk a 0261-715-136-os telefonszámon.


Még várják a jelentkezőket a képzésekre
Még várják a jelentkezőket a képzésekre


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: