2013-05-13 15:51:20• hírek • Póti Orsolya

Grebur Kinga képviselte megyénket az Apáczain

Május 7-10. között került megrendezésre Nagyváradon a Nemzetközi Apáczai Csere János magyar nyelv, irodalom és kultúra tantárgyverseny. Megyénket egy nagykárolyi diák képviselte ezen a megmérettetésen.

A Nemzetközi Apáczai Csere János magyar nyelv, irodalom és kultúra tantárgyverseny célja, hogy európai kontextusban bátorítsa a magyar nyelv és irodalom tanulását, hogy elősegítse a magyar kultúra népszerűsítését az interkulturális párbeszéd szellemében.

A nemzetközi versenyen minden országból évfolyamonként egy tanuló vehetett részt, azaz a VII-XII. osztályos korcsoportból, összesen 6 diák. A résztvevők többnyire országos magyar nyelv és irodalom tantárgyversenyek győztesei voltak.

Ezen a megmérettetésen Szatmár megyét Grebur Kinga, a Nagykárolyi Elméleti Líceum X. osztályos tanulója, a Mikes Kelemen tantárgyverseny I. díjazottja képviselte - tájékoztatta a Szatmár.ro-t Gál Gyöngyi szaktanfelügyelő. Kinga a nemzetközi versenyen is ügyesen megállta a helyét, hiszen ismét második díjjal tért haza.

A diák felkészítője Szabó Csilla tanárnő, de a versenyre Pap Erika kísérte el. Mint megtudtuk, a diákok három korcsoportban versenyeztek: VII-VIII, IX-X, XI-XII osztályosok kategóriájában.

„Az írásbeli próbán kívül olyan alternatív vetélkedőket is szerveztek a diákoknak, mint a versmondás és dramatizálás. Ezen vetélkedők zsűrijében magam is részt vettem. Egyébként a tantárgyverseny elnöke dr. Selyem Zsuzsa egyetemi tanár volt a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem Bölcsészkarának irodalom tanszékéről" - nyilatkozta a szaktanfelügyelő a Szatmár.ro-nak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: