2013-05-23 21:42:36• hírek • Kocsis Zoltán

Grapini: Szatmár megye sok évet veszített!

„Szatmár megye több évet elvesztegetett, legalábbis ami a turizmust illeti", jelentette ki csütörtökön a Szatmárnémetiben megtartott sajtótájékoztatóján Maria Grapini, a kis- és középvállalkozásokért és a turizmusért felelős miniszter-asszony.

Grapini szerdán érkezett Szatmárnémetibe, ahol délután találkozott a helyi vállalkozókkal, majd csütörtökön meglátogatta a lunaforrási sítelepet valamint a krasznabélteki és az krasznamihályfalvai fürdőt, majd részt vett a szatmárnémeti Aquastar aquapark hivatalos megnyitóján.

A miniszter-asszony, kinek férje mellesleg Batizon született, a Konzervatív Párt szatmárnémeti székházában megtartott sajtótájékoztatóján ígéretet tett: megpróbál közbenjárni a kormánynál a három szatmári beruházás finanszírozása ügyében. „Hatalmas hiba lenne a sítelepet be nem fejezni, amikor a munkálatok 70%-a már kész. Ez egyáltalán nem lenne egy gazdaságos döntés. A másik két beruházás esetében kicsit bonyolultabb a helyzet. Szatmár megye jelentős, ki nem aknázott természeti kinccsel, turisztikai lehetőséggel rendelkezik, ezért támogatni kell, hogy behozza a lemaradást, amelyet a turizmus terén felhalmozott", jelentette ki Grapini.

A politikus szerint a gyógyfürdők mellett a hagyományok megőrzése is komoly vonzási pont lehet Szatmár megyében. Elmondta továbbá, hogy több dicséretes, előremutató kezdeményezéssel találkozott - ezek között néz szerint említette a Kisiparosok Kamaráját és a kistérségei társulásokat - azon a találkozón, amelyen a beruházókkal beszélgetve a vállalkozói légkört próbálta felmérni.

Grapini a megyei tanácstól elkérte a meglátogatott három beruházás dokumentációját, majd figyelmeztette is a helyi közigazgatási szerveket: „Szeretem figyelemmel kísérni a dolgokat. Remélem, mikor legközelebb erre járok, nem találkozom majd ilyen rossz utakkal".

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: